Inscripcions obertes a una nova edició de ‘Joves per l’Ocupació’ per a 8 joves de Martorell

491

La Regidoria de Promoció Econòmica, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, obre una nova convocatòria del projecte ‘Joves per l’Ocupació’, amb l’objectiu d’oferir formació a nois i noies a l’atur amb baixa qualificació per a aconseguir incrementar les seves possibilitats d’accés al món laboral.

‘Joves per l’Ocupació’ 2016-18, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, està adreçat a 80 joves, 8 de les quals de Martorell, d’entre 17 i 25 anys, desocupats, inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el Registre d’Informació de Garantia Juvenil i amb baixa qualificació, que no disposen del graduat en ESO o no han continuat amb els estudis. En cas de joves amb un grau de discapacitat del 33% o superior, la franja d’edat per optar a participar-hi s’amplia fins als 30 anys.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, “els participants en aquest programa gratuït, tenen l’oportunitat de rebre una orientació professional, ampliar la seva formació i realitzar pràctiques en empreses”. Alguns podran accedir a un contracte laboral d’una durada de sis mesos. L’objectiu del programa és “millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral,combinant accions d’orientació, formació i l’adquisició d’experiència professional en empreses”, ha dit.

El programa ofereix, durant 12 mesos, accions de tutoria i orientació laboral i una formació professionalitzadora en un dels següents àmbits: Mantenidor integral (270h), Protecció i preparació de superfícies de vehicles (290h), Mosso de magatzem (230h), Auxiliar/dependent de comerç (300h) i Auxiliar de cuina i cambrer (280h).

El programa contempla ajuts pels joves durant la formació i les pràctiques en empreses: incentius i ajuts de transport, tots dos si es compleixen els requisits.

Per facilitar la contractació de les persones participants, se subvencionaran aquelles empreses que formalitzin contractes amb una durada mínima de 6 mesos.

Una acció clau del programa és la formació obligatòria, si s’escau, per a l’obtenció del títol de graduat en ESO, mitjançant Escoles d’Adults o via online, a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), amb suport tutorial. Les despeses aniran a càrrec del programa.

Al llarg del programa cada jove tindrà una persona tutora de referència que li donarà suport en totes les accions en les quals participarà inclosa l’acompanyament a la inserció. També hi ha la possibilitat de fer pràctiques no laborals en empreses.