Israel Núñez i Mar Franco aconsegueixen la tercera plaça a la quinzena edició de la VolCat

713
Israel Núñez i Mar Franco

El ciclista martorellenc Israel Núñez i la seva parella, Mar Franco, han estat la tercer millor dupla de la 15a edició de la prova VolCat, que ha tingut lloc en els darrers dies de Setmana Santa a la comarca de l’Anoia. La prova, que enguany ha celebrat 15 anys, ha reunit prop de 1000 corredors i s’ha consolidat com una de les proves estrella en el panorama internacional. La VolCat puntua per a campionats internacionals i l’atractiu de celebrar-la durant quatre dies l’han convertida en una prova que puja el seu nivell any rere any.

Núñez i Franco, de l’equip Massi, van pujar al podi com la tercer millor parella de la categoria duo mixta, per darrere de la parella Fortuny-Gómez (InverseTeams), els vencedors, i la Ruesga-Gosden, segons, i ho van fer a 36’45” de la primera parella.

Els martorellencs van aconseguir trepitjar el podi en una prova que va estar molt disputada durant les quatre etapes. En la primera, amb 39 quilòmetres i 800 metres de desnivell, Nuñez i Franco van ser quarts a la taula. En la segona, van repetir la quarta plaça i en la tercera, van baixar fins la cinquena, en la segona etapa més llarga, de 63 quilòmetres i 1400 metres de desnivell.

En l’etapa definitiva, Nuñez i Franco van fer l’última empenta per escalar dos llocs, una etapa que els va fer pujar fins a la tercera plaça i cloure la VolCat en tercera posició. La clau d’aquesta tercera plaça, ha explicat Nuñez, és la constància que van tenir com a parella.

Israel Núñez, corredor MASSI

Nuñez reconeix que tant ell com la seva companya de ruta, Mar Franco, s’havien plantejat la VolCat com un entrenament  per a les properes proves. Amb l’equip Massi ja preparen la seva participació en competicions més ambicioses, i la VolCat ha estat el preàmbul perfecte.

Amb la VolCat ja finalitzada, la parella Nuñez-Franco en fa un bon balanç i creu que pot seguir corrent a un nivell alt. Les seves properes parades seran la Copa Catalana Internacional durant el mes de maig i a partir del mes de juny arribaran compromisos més llaminers.

Una VolCat molt repartida

Hans Becking va ser el guanyador de la prova general masculina, mentre que Eva Lechner va ser-ho en femenina. Els guanyadors en altres categories van ser Lucas Serrières (XC63) en sub-23 i Sara Gay (osCommerce) en fèmines sub-23; Tomasso Vanni (Cicli Taddei) en màster 30, Pau Egeda en màster 40, Carlos Alberto Jesús en màster 50, Silvia Scipioni en fèmines màster 30 i Eva Martín en fèmines màster 40. La categoria Open se la van adjudicar Sebastien Morvan i Marta Sánchez.