Ja es pot consultar el cens electoral per als comicis municipals a Martorell

1195
Eleccions 14F
Eleccions 14F

Amb motiu de la celebració de les eleccions municipals que tindran lloc el 28 de maig de 2023, l’Ajuntament de Martorell exposa del 10 a 17 d’abril el Cens Electoral. Es pot consultar trucant al telèfon 93 775 00 50 extensions 5650, 5610 i 5611, o bé presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Martorell (carrer Mur, 61, planta baixa) en horari de 8.00 a 14.00h, i a la Casa Consistorial (plaça de la Vila, 46, planta baixa) de 14.00 a 20.00h, de dilluns a divendres.

Dins l’esmentat termini, qualsevol persona podrà formular reclamació sobre les seves dades censals. Les reclamacions es podran presentar a les oficines de l’Ajuntament de Martorell personalment (carrer Mur, 61, planta baixa), aportant DNI, passaport o permís de conduir.

El 2 de maig es farà el sorteig per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals. Un cop notificats, els ciutadans designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions per evitar ser membres de mesa. Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies.

El vot per correu

El 18 de maig és l’últim dia per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar des del mateix moment que es convoquen les eleccions. Del 8 al 21 de maig, és el període per rebre la documentació que es necessita per poder votar per correu. Del 8 al 24 de maig poden votar per correu els que ho hagin demanat, a través de Correus.

El vot per correu des de l’estranger

En les eleccions locals no voten els residents que viuen a l’estranger i no estan empadronats en algun municipi, però sí els que són fora temporalment i sí que estan empadronats. En aquest cas, del 4 al 29 d’abril es pot demanar votar per correu des de l’estranger. A partir del 2 de maig els electors que ho han demanat comencen a rebre la documentació necessària. Del 2 al 24 de maig poden votar per correu des de l’estranger els que ho hagin demanat.

La campanya electoral

Del 12 a 26 de maig és el període de la campanya electoral pròpiament dita. A les 0.00 h del divendres 12 de maig arrencarà la campanya electoral, que s’allargarà fins a la mitjanit del divendres 26 de maig, abans de la jornada de reflexió. El 27 de maig serà la jornada de reflexió i el 28 de maig el dia de la votació. La constitució dels nous ajuntaments serà el dia 17 de juny.