Joan Reynés es penja la medalla de bronze al Campionat d’Espanya de natació Sub20

501

El passat dimecres el martorellenc Joan Reynés (2005) va aconseguir la medalla de bronze al Campionat d’Espanya Open d’Hivern 2024, que es va celebrar a les piscines del CN Sabadell entre el 21 i el 25 de febrer. L’integrant del Club Natació Martorell va quedar tercer a la categoria Sub20 en la prova dels 200 metres braça, on va superar la seva marca personal (2:20:75).

Reynés, que va arribar al campionat amb tres marques mínimes classificatòries, el primer dia de competició va participar en la prova dels 200 metres braça on va aconseguir penjar-se la medalla de bronze a la categoria Sub20. El nedador martorellenc es mostra eufòric perquè era un resultat que no esperava: “pensàvem que estaria bastant cara la final, però vam poder entrar i vam aconseguir la tercera posició”.

Joan Reynés, nedador Club Natació Martorell

El nedador del club martorellenc va arribar al Campionat d’Espanya centrat a millorar les seves marques i sense cap objectiu marcat de lluitar per les medalles: “Només nedadors molt bons entrenen per aconseguir medalles i nosaltres ens centrem més a millorar marques, competir contra tu mateix. Fa molt temps que no entrenem per medalles”.

La seva entrenadora al Club Natació Martorell és la Laia Tena, amb qui Reynes fa 4 anys que entrena sota la seva metodologia centrada en “treballar molt la tècnica, perfeccionar la manera com nadem i no tant en fer molts metres d’aeròbic, com fan altres clubs. Portem quatre anys amb ella i encantats, des del primer dia”.

Després de quedar tercer a la prova dels 200 metres braça, el divendres al matí Joan Reynés va participar en la prova dels 50 metres braça, on també va millorar la seva millor marca. El martorellenc va fer un temps de 29:54 i va quedar en 41a posició, amb un total de 651 punts.

El diumenge 25 de febrer, l’últim dia del Campionat d’Espanya, el nedador del Club Natació Martorell va participar en la prova dels 100 metres braça i també va aconseguir la seva millor marca (1:06:03). Però va sortir massa accelerat i ho va pagar a la tornada, on podria haver baixat mig segon més. Finalment, Reynes va quedar en 30a posició, amb un total de 639 punts.

El pròxim compromís de Joan Reynés serà el Campionat d’Espanya d’estiu, que es disputarà a Palma de Mallorca, entre el 18 i el 22 de juny de 2024.