Jornades de Mobilitat Segura a la via pública per als alumnes de les escoles de primària

1003

Aquesta setmana finalitzen les jornades d’Educació per a la Mobilitat Segura destinades als alumnes de segon, quart i sisè de primària de les escoles martorellenques. Les promouen les regidories de Seguretat Ciutadana i Ensenyament de l’Ajuntament i les imparteixen els agents de la Policia Local. Tracten el paper dels vianants i els usuaris dels cotxes familiars, el transport públic i la mobilitat amb bicicleta.

“L’objectiu és que els més petits siguin conscients dels perills de la via pública. Amb els més grans tractem també la influenciabilitat, que siguin conscients del que fan sense deixar-se portar pels altres”, ha explicat l’educadora per a la mobilitat segura i agent de la Policia Local Teresa Bastardas.

Contacte amb la via pública

Els alumnes aprenen coses com la prioritat dels vianants en els passos de zebra, la prohibició d’aparcar vehicles sobres les voreres i el sentit de les deixalleries mòbils i les minideixalleries, així com l’existència del número 112 (que centralitza les emergències) o les normes de la mobilitat amb bicicleta.

“A més, aquestes jornades generen proximitat amb els martorellencs. La gent del carrer percep que la feina de la policia no és només posar multes i actuar de forma repressiva. I per als nens ens fem més propers, ja no veuen la policia com una cosa tan distant”, ha dit l’educadora.

Segons Bastardas, tot el que aporta la mobilitat és positiu: “Després ho faran bé o malament, però seran conscients del que estan fent, quan ho facin malament”. Es tracta d’aconseguir que els alumnes facin autocrítica del seu comportament viari i incorporin com a pròpies les bones pràctiques.

“Els nens ho reben molt positivament, en totes les franges d’edat. La prova està que cada any repetim i ampliem centres i cursos”, ha dit l’agent de policia.