Josep Vila presenta ‘Tres milions de bolets’, farcit d’anècdotes dels seus viatges caçant els fongs més preuats

204
‘Tres milions de bolets’ de Josep Vila

Aquest divendres s’ha presentat el llibre Tres milions de bolets, del martorellenc Josep Vila, a la Biblioteca Francesc Pujols. L’acte ha constat d’una xerrada on l’autor ha explicat els records, les anècdotes i les experiències que ha viscut en relació al món d’aquests fongs preuats. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Cristina Dalmau i Mario Céspedes.

Aquest relat es podria titular de moltes maneres: Tres milions de quilòmetres, de records, d’anècdotes o de bolets. El protagonista, en Josep Vila Gibert, no només ha passat mitja vida a la carretera, sinó que, a més, el motiu principal dels seus múltiples viatges ha estat la recerca de bolets, i altres verdures i fruites amb les quals es guanya la vida des de fa més de quaranta anys. Fruit d’aquest periple, en Josep pot explicar un munt d’aventures i curiositats que ens deixen bocabadats, ens forcen el somriure o ens donen una lliçó de vida.

Tres milions de bolets neix “del neguit de voler explicar els més de 40 anys que he estat voltant per tot Espanya i França en busca de bolets”. L’escriptor Daniel Canals l’ha ajudat “a plasmar en aquest petit relat tot allò que li he anat relatants i descrivint, des de principis d’estiu, quan aquesta aventura literària va començar”, ha detallat Josep Vila.

Aquest home de camp i comerciant expert en el tema afirma que “el llibre està ple d’històries simpàtiques que faran passar una bona estona a aquell qui les llegeixi”. I també que “s’hi troben explicades casualitats, històries que surten sense saber-ho”.

En Vila també és famós en aquest entorn per les seves esporàdiques activitats culinàries amb les quals fa les delícies dels que s’apropen al seu establiment: cargolades, calçotades, boletades…Amb la seva experiència pot afirmar que, parlant de bolets, “se’n ven un 80% de rovellons i un 20% de la resta”. I ,tot i això, diu que “ben cuinats molts bolets son tant o més bons que els rovellons, el que passa és que són els que es coneixen i se saben cuinar millor”.

El martorellenc ha convidat els assistents a incorporar nous bolets a la nostra cuina i a passar una bona estona llegint les vivències i els records que es troben en el seu llibre.