Aquest divendres s’ha presentat el llibre Tres milions de bolets, del martorellenc Josep Vila, a la Biblioteca Francesc Pujols. L’acte ha constat d’una xerrada on l’autor ha explicat els records, les anècdotes i les experiències que ha viscut en relació al món d’aquests fongs preuats. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Cristina Dalmau i Mario Céspedes.
Aquest relat es podria titular de moltes maneres: Tres milions de quilòmetres, de records, d’anècdotes o de bolets. El protagonista, en Josep Vila Gibert, no només ha passat mitja vida a la carretera, sinó que, a més, el motiu principal dels seus múltiples viatges ha estat la recerca de bolets, i altres verdures i fruites amb les quals es guanya la vida des de fa més de quaranta anys. Fruit d’aquest periple, en Josep pot explicar un munt d’aventures i curiositats que ens deixen bocabadats, ens forcen el somriure o ens donen una lliçó de vida.
Tres milions de bolets neix “del neguit de voler explicar els més de 40 anys que he estat voltant per tot Espanya i França en busca de bolets”. L’escriptor Daniel Canals l’ha ajudat “a plasmar en aquest petit relat tot allò que li he anat relatants i descrivint, des de principis d’estiu, quan aquesta aventura literària va començar”, ha detallat Josep Vila.
Aquest home de camp i comerciant expert en el tema afirma que “el llibre està ple d’històries simpàtiques que faran passar una bona estona a aquell qui les llegeixi”. I també que “s’hi troben explicades casualitats, històries que surten sense saber-ho”.
En Vila també és famós en aquest entorn per les seves esporàdiques activitats culinàries amb les quals fa les delícies dels que s’apropen al seu establiment: cargolades, calçotades, boletades…Amb la seva experiència pot afirmar que, parlant de bolets, “se’n ven un 80% de rovellons i un 20% de la resta”. I ,tot i això, diu que “ben cuinats molts bolets son tant o més bons que els rovellons, el que passa és que són els que es coneixen i se saben cuinar millor”.
El martorellenc ha convidat els assistents a incorporar nous bolets a la nostra cuina i a passar una bona estona llegint les vivències i els records que es troben en el seu llibre.