Joves del projecte ‘Singulars’ inicien la formació ‘Gestió de magatzem i logística’

647

Els 15 joves participants al projecte ‘Singulars’ han iniciat aquesta setmana el curs de formació a mida ‘Gestió de magatzem i logística’ de manera presencial a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner amb totes les mesures de seguretat. L’objectiu d’aquesta formació, que durarà fins al 16 de febrer, és capacitar-los per poder treballar dins l’àmbit logístic, ensenyant-los tasques especifiques del sector i facilitant-los l’obtenció del carnet de carretons elevadors i el carnet de manipulació d’aliments.

Aquesta formació té una durada total de 110 hores, on es treballaran diferents continguts com la logística, gestió d’inventaris, fulfillment, distribució, logística inversa, magatzem i preparació de comandes, seguretat en el maneig de carretons elevadors i manipulació d’aliments, per a l’obtenció del títol de conducció de carretons elevadors i carnet de manipulació d’aliments. Finalment, es faran dos mòduls obligatoris de sensibilització ambiental i igualtat de gènere.

La responsable de Formació del Centre de Promoció Econòmica de Martorell, Esther Velilla, explica que “és un projecte adreçat a joves inscrits a la Garantia Juvenil, que no estudien ni treballen, i necessiten millorar el seu itinerari. S’ofereix un seguiment, un acompanyament a la inserció laboral, millorar el seu currículum i també formació. Els nostres usuaris estan fent un curs a mida de magatzem amb període de teoria i pràctica”.

Esther Velilla, responsable de Formació Centre de Promoció Econòmica Martorell

Els joves realitzen visites a l’entorn productiu i social del municipi com ara a empreses on poden tenir contacte amb el món laboral per conèixer el funcionament dels magatzems. Paral·lelament, duen a terme diferents visites a l’entorn social, com al Banc d’Aliments de Creu Roja de Martorell.

Dins les accions d’orientació i tutorització s’han programat diferents activitats per millorar el currículum i l’entrevista de feina. Han participat en el taller ‘Jo t’entenc, tu m’entens?’ ofert per la Xarxa Nacional Emancipació Juvenil (XNEJ) on van treballar l’escolta activa, assertivitat i empatia.

Projecte ‘Singulars. Jove, al Baix tu decideixes’

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, va iniciar el passat mes de setembre del 2020 un nou projecte d’ocupació ‘Jove, al Baix tu decideixes’, adreçat a persones joves que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes ‘Singulars’ de Garantia Juvenil, i el seu objectiu és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves mitjançant actuacions destinades a la millora de l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora a través de l’adquisició d’experiència laboral.