‘Juga a l’Escola’ dissabte al Vicente Aleixandre i Juan Ramon Jiménez

452
Juga a l'Escola

Les escoles Vicente Aleixandre i Juan Ramón Jiménez obren portes aquest dissabte, 20 de maig, perquè els nens i nenes puguin jugar en família. De 10.00 a 13.00h, podran compartir activitats gratuïtes i diverses adreçades a infants d’Infantil i Primària de tot Martorell.

Es tracta del programa ‘Juga a l’Escola’, impulsat per la Regidoria d’Ensenyament, que aprofita el potencial educatiu del joc, fent ús dels patis de les escoles en horari extraescolar els divendres a la tarda i els dissabtes al matí, per promoure l’activitat física, l’expressió artística intercultural i la cohesió social.

El programa ‘Juga a l’Escola’ es va posar en marxa el 26 de febrer de 2023 i clourà el proper 26 de maig. “Posa l’accent en l’aspecte més lúdic de l’activitat física i l’expressió artística. Forma part del projecte ‘Martorell Educa 360’, que vam iniciar el curs 2021-22 amb una carta d’extraescolars universals, gratuïtes i inclusives, que es realitzen a Infantil i Primària a totes les escoles de Martorell, i que actualment compta amb prop de 1.500 inscripcions”, diu la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

“Des de la Regidoria d’Ensenyament, valorem molt positivament la rebuda d’aquest projecte per part d’infants i famílies. Ha estat possible gràcies a la implicació de tota la comunitat educativa. A aquelles famílies i infants que formeu part habitualment d’aquestes activitats, animar-vos a continuar, i als qui encara no hi heu anat, convidar-vos a participar d’aquest espai on compartir i gaudir”, indica Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Aquest dissabte el ‘Juga a l’Escola’ proposa competicions esportives per a infants de 3r a 6è de Primària amb partits de diferents esports. També hi haurà tallers artístics, des d’Infantil 3 a 6è de Primària amb pintacares, creació de màscares o creació de xapes personalitzades.

Es farà el taller ‘L’art d’explicar contes’ a càrrec de Maria Coll per a nens i nenes d’Infantil 3 a 2n de Primària. Per a aquest taller hi ha places limitades i cal apuntar-se per ordre d’arribada. Hi haurà una sessió d’11.00 a 12.00h.

Els assistents podran veure les exposicions dels alumnes de l’activitat ‘Aprenents d’artistes’, titulades Reinterpretant Muxart i Retrats.

Hi haurà dues zones lúdiques. Una des d’Infantil 3 a 6è de Primària amb espais de joc cooperatiu dinamitzat i material alternatiu (inflables, jocs de circ, jocs gegants, sacs, malabars, paracaigudes, circuits d’habilitat, etc.). i una altra zona lúdica d’Infantil 3 a 5 amb un circuit habilitat.

Les activitats poden modificar-se o anul·lar-se, en funció de les condicions meteorològiques de dissabte al matí.