Kenya i Moçambic, doble camp de treball de Mans Mercedàries l’estiu vinent

899
25è Camp de Treball de Mans Mercedàries, a Moçambic
25è Camp de Treball de Mans Mercedàries, a Moçambic

El proper estiu per a Mans Mercedàries serà especial, ja que el 2020, l’ONG farà dos camps de treball paral·lels, i destinarà esforços en dues ubicacions amb necessitats diferents. Després de més de dues dècades dedicant els estius a viatjar a països del món per prestar la seva ajuda en missions humanitàries, l’edició de l’any vinent s’enfocaran en dos escenaris: Kenya i Moçambic.

El primer camp tindrà lloc a Kenya, on tornaran a l’escola d’Ongata Rongai, a Nairobi, tres anys després d’haver-hi estat construint una escola. El proper estiu, quan és previst que l’edifici de Primària ja estigui enllestit, l’expedició martorellenca s’encarregarà de pintar-lo i decorar-lo. Aquest grup estarà dirigit per Montse Torras i Ton Toset, els responsables de l’ONG.

Torras explica que “preveiem que el projecte de l’escola al complet pugui estar enllestit en dos anys”.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

De manera alternativa, i convertint-se en el camp número 27, un grup liderat per una voluntària de Mans Mercedàries, tornarà a Moçambic. Clàudia Chacón, estudiant d’infermeria i voluntària de l’ONG, acabarà el treball de final de grau amb companyes de classe. Aquest projecte, que se centra en els hàbits saludables, desenvoluparà la part pràctica a Moçambic, amb les nenes amb qui Mans Mercedàries col·labora. Torras avança com es desenvoluparà aquest nou camp i quin paper hi tindrà l’objectiu acadèmic de la voluntària.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Mans Mercedàries va tornar a finals del mes de juliol de Moçambic, on van lliurar material, van arranjar equipaments socials i educatius i van fer classes i tallers per a infants i joves en tres punts diferents del país, devastat pel pas del cicló Iday el passat mes d’abril. Un cop acabada la memòria de tot el que s’ha fet els darrers mesos a Moçambic, l’entitat solidària en farà l’habitual presentació a Martorell. Serà el divendres 20 de setembre, a les 20.00h, al Centre Cultural.