La 7a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell supera les expectatives i congrega 1.500 persones

792
7a Cursa i Marxa Solidària Sagrat Cor
7a Cursa i Marxa Solidària Sagrat Cor

La 7a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzada per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell de Germanes Hospitalàries, ha congregat aquest matí al voltant de 1.500 persones, el major nombre d’assistents i participants de totes les edicions. Amb el lema ‘Entre tots per la salut mental’, el principal objectiu d’aquesta iniciativa solidària és obrir el recinte hospitalari a la població i fomentar la convivència amb els usuaris, a fi de trencar l’estigma que encara existeix al voltant de la malaltia mental.

L’esdeveniment s’ha estructurat en quatre proves: una cursa solidària de 10 km; una marxa solidària de 7,6 km; una marxa solidària de curta distància (1 km), destinada a interns del centre, i una cursa infantil d’uns 400 metres. El guanyador de la cursa en categoria absoluta masculina ha estat Carles Blanco Conde i, en la categoria absoluta femenina, Anna Orozco Torres.

Carlos Márquez, coordinador d’Infermeria de l’Àrea de Psiquiatria de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i membre del comitè organitzador de l’acte esportiu, explica que la Cursa i Marxa Solidàries de Martorell s’ha convertit en una efemèride i els mateixos usuaris de l’Hospital cada vegada hi estan més implicats. “A banda de l’increment gradual en la participació, des de la primera edició s’ha triplicat el nombre de voluntaris i, a dia d’avui, ja són una quinzena”, afirma Márquez. “Així mateix, usuaris de l’Àrea de Rehabilitació i de la Unitat de Subaguts han col·laborat en diferents activitats, com la preparació de les bosses o l’elaboració de les medalles que s’entreguen als participants”, afegeix.

Els beneficis d’aquesta setena edició es destinaran íntegrament a la Fundació Benito Menni, promoguda per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús. Aquesta institució treballa per garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i en diferents programes relacionats amb la salut mental al nostre país.

Aquest any, novament, l’organització ha demanat als participants, tant de la cursa com de la marxa, l’aportació d’1 kg d‘aliment sòlid. En total se n’ha recaptat al voltant d’una tona, que s’entregarà a la Creu Roja del Baix Llobregat, que s’encarregarà de distribuir-ho segons les necessitats socials.

Sobre l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell és un centre assistencial que ofereix atenció hospitalària en salut mental i sociosanitària, i que disposa de més de 20 equipaments comunitaris repartits pel territori català. El centre és gestionat per la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, una Institució de l’Església Catòlica, sense ànim de lucre, que treballa des de fa més de 135 anys en l’acolliment, cura especialitzada, assistència integral i reinserció social de persones amb malalties mentals, discapacitat intel·lectual i altres malalties, amb preferència per les persones més vulnerables, segons les necessitats de cada temps i lloc.