La banda musical Buhos porta dissabte a Martorell la seva ‘Teràpia col·lectiva’

603
Buhos

Concert de Buhos amb Teràpia col·lectiva aquest dissabte, 1 de maig, a les 19.00h, a El Progrés. És el primer espectacle per a teatres de la banda de Calafell, que es reinventa i presenta una obra musical inèdita que convida a un procés de treball interior i d’evolució personal. Un mètode curatiu de l’ànima a través de la sàtira, la reflexió, la crítica sense embuts i, sobretot, l’humor. Un xou catàrtic sota la direcció, el mestratge i el savoir-faire únics d’Albert Pla. Les entrades ja estan exhaurides.

Què ens heu preparat en aquesta ‘Teràpia col·lectiva’?

És una obra de teatre musical que vam haver de fer veient el panorama, ja que els concerts normals no els podíem dur a terme. Ens vam inventar un xou més teatralitzat i pensat per a que la gent el pugui seguir des de la seva butaca. La gent ens diu que surt millor del que ha entrat, fa teràpia i passa una estona divertida i molt entretinguda. Ens va a tots molt bé perquè ho necessitem molt.

Quin és l’argument de l’espectacle?

No et puc fer espòiler per respectar la gent que ha comprat l’entrada que, per cert, ja no en queden! Ens en fotem de nosaltres mateixos, del bé que estàvem, del poc que ho valoràvem i amb el poc que ens conformem ara per ser feliços. Tot plegat amb una mica d’humor i una mica de crítica.

Albert Pla està al darrera d’aquest espectacle, de quina manera?

Ell en va ser l’ideòleg. Estàvem a casa seva i ens va dir que si no podíem fer concert multitudinaris com abans podíem actuar en teatres com ell fa. Vam pensar que potser tenia raó. Va orientar-nos sobre com fer l’espectacle, l’escenografia, les llums. Ens ha anat aconsellant perquè nosaltres no havíem fet teatre en la vida, al menys de manera professional, i necessitàvem l’assessorament d’un expert.

I com ha estat treballar amb ell?

Molt divertit. És un “catxondo” i un “currante”. Vam fer una estada d’una setmana al teatre de l’Espluga de Francolí i ell era el primer a entrar i l’últim a sortir. Molt més treballador del que m’hagués imaginat mai. S’ho ha treballat moltíssim i és el que ha fet més hores de tots.

Amb quin esperit ha d’anar el públic a veure-us dissabte? 

Amb ganes de gaudir, sabent que passaran una hora i mitja molt divertida, i sortiran veient la vida d’una altra manera, amb molt més d’optimisme i amb un peu en la postpandèmia.

Com heu aprofitat aquest temps en ‘stand by’?

Durant la pandèmia vam aprofitar per composar, però ara tenim moltes ganes de fer concerts normals i que la gent pugui ballar com sempre. Volem mirar endavant i sortir d’aquí de la millor manera possible.

Com teniu el calendari de gira?

Aquest maig estem “a tope”. La setmana vinent anem a Manacor i després a Girona, Olot, Roses, Reus…i està tot venut!. Saber que la gent està responent d’aquesta manera tan bèstia és increïble. Ara estem esperant poder anunciar la gira d’estiu. Els ajuntament estan anant més tard que mai en les programacions per les restriccions sanitàries. Els convidem a programar cultura i que puguem fer la nostra feina. Reconec que a Martorell no es paren de fer coses i sabem que és dels pocs llocs on s’ha mantingut i preservat la cultura.