La Biblioteca Martorell amplia serveis i horaris des d’aquest dimecres 1 de juliol

1163
Biblioteca Martorell
Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell s’adapta des d’aquest dimecres a la represa de l’activitat post confinament i recupera la majoria dels serveis per als usuaris. Aquests podran accedir a l’interior de l’equipament per llegir, estudiar i fer ús dels ordinadors amb l’horari ampliat i adaptat a l’estiu. L’aforament serà controlat en aplicació de totes les mesures de seguretat vigents.

De l’1 de juliol al 14 de setembre, la Biblioteca recuperarà l’horari d’estiu habitual, les tardes de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30h, i els matins de dimarts i dijous, de 10.00 a 14.00h, i romandrà tancada per vacances del 10 al 23 d’agost. L’equipament recupera serveis, com ara el de lectura en sala, que permetrà als usuaris llegir o estudiar i disposar d’accés als ordinadors d’ús públic per consultar Internet o bé connectar-se des dels portàtils i tauletes pròpies, amb el wifi.

L’aforament al recinte serà controlat, en aplicació de les mesures de seguretat vigents. Mercè Parera, directora de la Biblioteca, destaca que “cal mantenir les distàncies de metre i mig entre usuaris en totes les sales i serveis. Per això, els ordinadors i les cadires estaran separats els uns dels altres per aquesta distància. També seguirem demanant a la gent que es posi gel hidroalcohòlic a l’entrar”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera afegeix que, de moment, el servei de préstec i de devolució continuarà com fins ara: “No oferirem, de moment, accés directe als llibres i altres documents perquè encara no es poden tocar, ja que estan en quarantena. S’hauran de demanar al personal, que els aniran a buscar”. Tampoc estaran obertes les sales infantils “seguint la mateixa línia que la reobertura de les escoles” ni es faran activitats presencials fins al setembre. En el seu lloc, la Biblioteca en seguirà programant de virtuals, en línia.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Torna l’Aula d’Estudis

Una altra novetat important que entra en vigor aquest dimecres serà l’obertura, fins el 9 de juliol, de l’Aula d’Estudis “per als estudiants que estan preparant les proves de la selectivitat, ja que ens havien fet arribar moltes peticions de reobertura de l’espai per a aquesta finalitat”, comenta la directora de l’equipament, qui reconeix que “voldríem haver-ho fet abans, però les circumstàncies no ens ho han permès”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell estarà oberta durant aquests dies tots els matins, de 10.00 a 14.00h, i totes les tardes, de 16.00 a 20.30h, inclosos el dissabte 4 i el diumenge 5 de juliol, amb els mateixos horaris.