La Biblioteca torna de vacances amb una extensa programació pel setembre

298

La Biblioteca Martorell torna a estar operativa des d’aquest dilluns 23 d’agost, amb la mirada posada en la programació de setembre. En destaca la participació en el projecte de la Diputació ‘Llegim el riu‘ que cerca voluntaris per recollir informació sobre el Llobregat, o una pedalada de contes. Tornaran els ‘Tastets’ d’història, els tallers d’escriptura, l’Hora del Conte i els clubs de lectura. Matthew Tree presentarà el seu darrer llibre.

L’equipament torna a obrir amb l’horari d’estiu -les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h i els dimarts i dijous també als matins de 10.00 a 14.00h- fins el 15 de setembre. La seva directora, Mercè Parera, espera que totes les activitats puguin fer-se de manera presencial, encara que, adaptades a les mesures sanitàries del moment.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La Biblioteca participa del projecte coordinat per la Diputació ‘Llegim el riu’, que pretén fer un treball de camp que reculli informació sobre el riu Llobregat. Es convocarà a voluntaris que vulguin formar part de la sortida, el 27 de setembre a les 18.30h. Tothom qui en pugui estar interessat ha d’inscriure’s a través del portal entrades.martorell.cat.

Una altra activitat destacada serà la ‘Pedalada de contes’ amb el titellaire, músic i actor Jeep Gasulla. Serà el dijous 9 de setembre (17.30h), i constarà d’un itinerari familiar en bicicleta per Martorell, amb parades per escoltar els contes i música del Jeep. El punt de sortida i d’arribada serà l’exterior de la Biblioteca, a la plaça de Llorenç Cofiño.

Una setmana més tard, el 16 de setembre, es farà una sortida conjunta en tren cap a Barcelona (15.30h) per assistir a la presentació dels Premi Vila de Martorell a la Setmana del Llibre en Català. Allà hi seran la martorellenca Llum Saumell, qui parlarà de la seva creació La foradada -guanyadora del premi local-, i Alba Camarasa, amb Llet de glacera, Premi de Poesia Catalana 2021. Màrius Serra i Andrea Jofre les presentaran.

I pel que fa a les presentacions de llibres, el 30 de setembre (18.30h, terrassa de la Biblioteca i amb reserva prèvia a entrades.martorell.cat) serà el torn de l’escriptor i traductor anglès Matthew Tree. Parlarà del seu darrer assaig No sóc racista, per reflexionar, combatre i reconèixer el racisme en els altres, i sobretot en un mateix.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

D’altra banda, torna el ‘Tastet d’Història’ amb el periodista David Revelles. Un cicle de tertúlies-sortida que en aquesta ocasió parlarà de la Barcelona femenina. Es visitaran espais de la ciutat en què les dones han tingut un pes i una importància destacada, amb història, imatges i les anècdotes més curioses. Serà el 7 d’octubre a les 11.00h, i cal reservar l’entrada l’abans possible a entrades.martorell.cat.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

La directora de la Biblioteca recorda que també retorna a la programació l”Hora del Conte’, amb l’actriu i narradora Eva González i ‘Els sons robats’ (28 de setembre, 17.30h), i cinc ‘Clubs de Lectura’ -DillunsLectura, Bibliolovers, Club de Lectura de nit, Literatura escrita per dones i Lectura de viatges-.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Al setembre es faran les inscripcions per a dos tallers d’escriptura que engegaran a l’octubre: ‘La creativitat al paper’ per a adults, i ‘Fes arribar la teva veu al món’, per a joves a partir d’11 anys.