La BLEM Skate Plaça es converteix en un pol d’atracció per als patinadors catalans

1463

Centenars de joves martorellencs i d’arreu de les comarques de Barcelona gaudeixen diàriament de la nova BLEM Skate Plaça, quinze dies després de la seva posada en funcionament. Ubicada a la plaça de la Font dels Pastorets, ha esdevingut un pol d’atracció per als amants dels esports urbans, amb una superfície patinable de més de 200 metres quadrats.

La BLEM Skate Plaça està formada per discs inclinats, hubs, coopings, dunes, un grean corner, un drac, un peralt, un boomerang i la bowl -la joia d’aquesta pista. El circuit urbà de la BLEM Skate Plaça també s’hi troben un seguit d’escales i baranes que complementen el patinatge dels practicants als esports urbans. La plaça es va dissenyar amb l’estreta supervisió de l’entitat martorellenca Baix Llobregat Extrem Martorell (BLEM).

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, diu que “el fet que la plaça estigui tan plena de jovent reafirma que era una obra necessària i demandada”. Dalmau considera que “les zones estan ben delimitades i que l’espai s’anirà autoregulant perquè tothom en pugui gaudir”.

Adrià Felip, de Sant Feliu de Llobregat i practicant de BMX, valora positivament “el disseny i els materials que configuren l’espai, adient per fer acrobàcies”. El skater barceloní Víctor Azcona es queixa que hi ha “masses infants ocupant les rampes” i Alejandro Gutíerrez, skater de Vilafranca del Penedès, afirma que “és una de les millors pistes per patinar a la zona”, però canviaria alguna de les estructures per poder perfeccionar els seus trucs.

El nou parc s’ha convertit un referent a Catalunya i el millor a l’aire lliure de l’estat espanyol. La sisena edició del BLEM Extrem Festival de Martorell, que fins ara es feia al recinte firal de Ca n’Oliveras, tindrà lloc en aquest nou emplaçament.