La Bruna i l’Ona Estruch, guanyadora i finalista d’un concurs per il·lustrar la darrera obra de JK Rowling

1294
La Bruna i l'Ona -d'esquerra a dreta- acompanyades dels seus pares, el Xavi Estruch i la Montse Barne
La Bruna i l'Ona -d'esquerra a dreta- acompanyades dels seus pares, el Xavi Estruch i la Montse Barne

Les germanes martorellenques Bruna i Ona Estruch Barnet han estat guanyadora i finalista, respectivament, del concurs de dibuixos convocat per l’Editorial Salamandra per il·lustrar un llibre de JK Rowling. L’editorial va preseleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna i un d’ells va ser escollir pel jurat com a un dels guanyadors i apareixerà al llibre. La família donarà el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils a la Biblioteca.

El concurs neix de la iniciativa de la popular autora JK Rowling -creadora de la saga Harry Potter- per a que infants d’arreu del món dibuixessin els diferents capítols de la seva obra L’Ickabog en plena pandèmia. Cada dia, de dilluns a divendres, l’autora publicava entre un i tres capítols de la història i convocava nenes i nens de 7 a 12 anys a il·lustrar-los.

L’Editorial Salamandra, organitzadora del concurs a Espanya i l’Amèrica del Sud, va pre seleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna d’entre els 2.000 participants. Així ho explicava l’Ona aquesta setmana al Martorelletres de Ràdio Martorell.

Ona Estruch Barnet

Cada tarda entre el 3 de juny i el 24 de juliol, les dues alumnes de l’Escola Lola Anglada -en la que cursen sisè i quart de primària- escollien entre les propostes de text la que més els agradava: “Dibuixàvem, i després, l’escanejàvem i l’enviàvem per correu”, deia l’Ona. Totes dues explicaven quins dibuixos havien quedat pre seleccionats.

Ona i Bruna Estruch Barnet

Un dels sis dibuixos, fet per la Bruna, va ser guanyador i lluirà a l’edició en català i castellà que farà l’Editorial Salamandra d’aquest darrer llibre de Rowling. El pare, el Xavi Estruch, explicava que “som molt usuaris de la Biblioteca Martorell i hem decidit donar-hi el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils, per a que tota la canalla els pugui gaudir”.

Xavier Estruch, pare de l'Ona i la Bruna
La Bruna amb el dibuix guanyador
La Bruna amb el dibuix guanyador

Reconeix que el concurs “ens ha ajudat molt durant la pandèmia. Les nenes s’han bolcat i s’han passat moltes hores entretingudes llegint les històries i fent un tou de dibuixos. Tots ens ho hem passat molt bé”. La mare, la Montse Barnet, destaca que “cada dia esperàvem a les 16.00h per veure els nous capítols i llegir-los, i elles han estat ocupades moltes tardes fent els dibuixos. És una iniciativa molt bona per motivar els nens a llegir i dibuixar”.

Montse Barnet, mare de l'Ona i la Bruna

El nou llibre de JK Rowling surt a la venda el 10 de novembre. És un conte de fades que narra la història d’un monstre llegendari, l’Ickabog, que amenaça un reialme. Aquest fer posarà a prova la Daisy i el Bert, els dos nens protagonistes, a l’hora d’intentar restablir l’ordre.

L'Ickabog, el nou llibre de JK Rowling, comptarà amb una il·lustració feta per una martorellenca
L’Ickabog, el nou llibre de JK Rowling, comptarà amb una il·lustració feta per una martorellenca