La Cavalcada de Reis, des de Martorell, amb Eloi Cordomí i Ester Bertran, a TV3 i el canal Super3

2898

Aquest any, TV3 i el canal Super3 transmetran la Cavalcada de Reis des de Martorell, el 5 de gener a partir de les 19.30h. Eloi Cordomí i Ester Bertran seran els encarregats d’explicar tot el que passi pels carrers del nostre poble.

La Cavalcada de Reis de Martorell es fa de manera ininterrompuda des de l’any 1962, i aquesta serà la segona vegada que TV3 tria el nostre municipi per fer-ne la transmissió. El recorregut serà similar al dels darrers anys, amb l’arribada dels Reis a Martorell pel pont del Diable, l’entrega de la clau de la ciutat, el pa i la sal per part de l’alcalde, Xavier Fonollosa, i el final del recorregut de Melcior, Gaspar i Baltasar a la rambla de les Bòbiles.

La transmissió de la Cavalcada anirà a càrrec d’Eloi Cordomí i Ester Bertran. L’Eloi, conegut per les seves aparicions a les informacions meteorològiques de la cadena i al magazín Tot es mou, aproparà, amb la seva naturalitat i empatia amb l’espectador, els trets principals i més curiosos de la Cavalcada i de la ciutat. I l’Ester, reportera habitual del magazín de tarda de TV3 Tot es mou, farà connexions des de dins mateix de la Cavalcada, per viure-la i transmetre-la com si fos una martorellenca més.

L’Eloi i l’Ester arribaran a Martorell en un Seat 600 clàssic i faran un viatge al passat per explicar la història romana del pont del Diable i la seva llegenda acompanyats dels gegants de la ciutat, que en són els protagonistes: la Velleta i el Diable. La Cavalcada començarà amb una comitiva romana que travessarà el pont, perquè acte seguit ho facin els tres Reis Mags. La jove historiadora Gemma Jiménez acompanyarà en aquesta primera part l’Eloi Cordomí, i aniran comentant aspectes destacats de la història de la ciutat mentre es veurà l’arribada de la Cavalcada pel pont del Diable.

A la Cavalcada hi haurà cinc carrosses oficials –dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, del Patge Viu Viu i de la Fada Estel–, les carrosses infantils temàtiques –la Fàbrica de Joguines, el Tren de Vapor, l’Edat de Gel (Ice Age) i els Legos–, i un nou element encara per descobrir. Les bandes de música i grups d’animació i els vehicles d’assistència i de seguretat obriran i tancaran la desfilada.

Totes les carrosses i vestits han estat dissenyats i elaborats pels voluntaris del Patronat. A dalt de les carrosses hi haurà fins a 140 extres. A peu, 50 voluntaris faran tasques de protecció. A més hi haurà 90 artistes que posaran música a la desfilada, 40 animadors amb ball i música acompanyaran el recorregut, quatre cotxes col·laboraran a la mobilitat, 10 tractors s’encarregaran de desplaçar les carrosses i 12 motos Vespa obriran el pas carregades de regals per formar un total de 23 comitives diferents.

Durant l’emissió es veuran dos reportatges sobre aspectes destacats de la ciutat com són el reconeixement com a Vila Florida i la tasca que es fa en el manteniment en aquest sentit al viver municipal de Can Serra, així com també un reportatge del Museu de l’Enrajolada, un dels punts emblemàtics culturalment de la ciutat.

Els personatges del Super3 també tindran presència a la Cavalcada amb els membres de la família Fluski, el Dan i el Biri Biri.

Pel set d’entrevistes també hi passaran els periodistes martorellencs Miquel Sabe i Toni Real de TV3, s’aprendrà a fer “un tortell de Reis exprés” amb la Paula Alós del programa Manduka del Super3 i es descobrirà que Martorell ha estat guardonada com a Ciutat Amiga de la Infància d’Unicef.