La companyia martorellenca de teatre comunitari La Colla debuta amb l’estrena d”En un altre planeta’

864
Estrena companyia La Colla
Estrena companyia La Colla

La companyia martorellenca de teatre comunitari La Colla, nascuda fa deu anys i constituïda fa dos com a grup de teatre, s’ha estrenat aquesta tarda a la Casa de Cultura de La Vila amb l’obra solidària En un altre planeta, amb què han recaptat 450 euros per a l’associació Pallapupas. Aquesta entitat es dedica a alleugerir l’estada als hospitals de molts pacients amb un mètode basat en els somriures i amb l’humor com a instrument bàsic. El grup de teatre martorellenc s’ha estrenat, d’aquesta manera, davant del públic, i ha pogut culminar un camí que tot just acaba de començar. Tot, donant suport a Pallapupas amb la venda de marxandatge oficial i amb la taquilla inversa com a pagament al final de l’obra.

Una dècada enrere, el grup va començar de la mà de la coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre de Martorell, Alícia Zamora, i va fer-ho en un curs per treballar les emocions dels integrants del Club Social Punt de Trobada. Consolidat com a curs, fa un parell d’anys va fer un pas endavant i els seus membres van voler consolidar-lo com a companyia de teatre. I aquí va néixer La Colla, que aquest diumenge ha actuat per primera vegada de manera independent.

Una obra inspirada en el clown

El clown ha estat le gènere amb què La Colla ha debutat, i sumar-hi la vessant solidària ha permès a l’entitat complir una de les fites que havia establert a l’inici del curs. “Vam decidir que un dels objectius seria fer un espectacle amb finalitat solidària, i vam escollir els Pallapupas en votació”, explica la coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre de Martorell Alícia Zamora.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica Aula Teatre Martorell

La pandèmia va privar la companyia martorellenca de presentar-se en societat, però un any més tard i després d’un curs incert, han aconseguit fer-ho realitat. Segons Zamora, “ara estem molt contents per poder tirar endavant la nostra proposta, aquest any hem pogut treballar, però sense saber si hi hauria presentació”

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica Aula Teatre Martorell

Les prop de 75 persones que han assistit a l’estrena d’ En un altre planeta han contribuït a la recaptació dels 450€ que destinaran a Pallapupas i han gaudit de la que pot ser la primera de moltes funcions del grup martorellenc.