La Coral Ars Nova tanca curs amb ‘Una nit de cine’, amb la col·laboració de la Banda Sonora de Plectre

321
Festa de la Música. Coral Ars Nova

El proper divendres a les 20.00h a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural, la Coral Ars nova celebrarà el final de curs amb l’espectacle musical ‘Una nit de cine’, un compendi de bandes sonores de reconeguts films, com són El Padrí o el Titànic. L’actuació de la coral martorellenca, dirigida per Xavier Pagès, comptarà amb la col·laboració de la Banda Sonora de Plectre, un conjunt musical sota la batuta del músic Clodulfo Núñez.

En la línia del que ha plantejat el grup musical Ars Nova al llarg del curs, aquesta actuació final girarà al voltant de les bandes sonores més representatives del cinema actual. Això sí, com a novetat, “hem volgut convidar a un grup de Plectre, una formació musical instrumental que es compon de bandúrries, llaüts, guitarres i fins i tot, ukeleles i mandolines”. El nom de l’agrupació respon a “l’aparell que serveix per fer fricció amb la corda i aconseguir el so tan característic que tenen aquest tipus d’instruments. També s’anomena pua”, tal com ha explicat Raul Galeano, president de la Coral.

Raul Galeano, president de la Coral Ars Nova

Quant a les peces, s’interpretaran temes de pel·lícules molt conegudes, com són El Padrí, Romeu i Julieta, o el Titànic, entre d’altres. Tal com ha afirmat el president, la finalitat era “desmarcar-nos d’un espectacle més teatral com el que vam fer l’any passat, que va ser el musical de Els Miserables, i encarar-nos cap a una música més coral, i més adequada al grup que som”. Galeano ha remarcat que “les entrades es podran trobar a través de la plataforma de l’ajuntament martorell.fila12.cat, clicant sobre el dia 28 de juny, on hi ha el cartell. Allà tothom pot reservar l’entrada, que té un cost simbòlic de 5 euros”.

Raul Galeano, president

Per la seva banda, el cantaire Jordi Morera anima a tothom a conèixer la Coral Ars Nova, “no només venir a escoltar-nos, sinó a cantar també”. “Sobretot, necessitem gent jove, perquè pot aportar les seves ganes de fer coses diferents. Ens adonem que a les corals típiques de poble, com l’Ars Nova i totes les que participem en els Musicorals del Baix Llobregat, cada any la mitjana d’edat augmenta, i això és un perill perquè no hi ha relleu generacional i perquè no hi ha renovació de qualitat musical”, tal com ha detallat Morera.

Jordi Morera, cantaire de la Coral Ars Nova

Per assistir-hi a l’actuació, que serà apta per tots els públics, serà necessària la reserva prèvia d’entrades, al web entrades.martorell.cat.