La Farmàcia De Dios recollirà medicaments per a la campanya solidària del Banc Farmacèutic

868
Campanya del Banc dels Medicaments

La Farmàcia De Dios del carrer de Sant Joan, 2 del barri de Can Carreras, participarà dissabte a la 10a campanya de Medicaments Solidaris del Banc Farmacèutic. La cita té com a lema “Compra un medicament per a qui ho necessita”, i pretén recollir els prop de 65.000 medicaments sol·licitats enguany per 128 entitats assistencials d’arreu del país. Voluntaris de la Creu Roja informaran i recolliran medicaments a l’establiment al matí i a la tarda.

La Farmàcia, de guàrdia aquest dissabte 4 de març amb horari diürn de 09.00 a 21.00h, recollirà medicaments destinats “a cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats socials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic. Són persones que no es poden permetre accedir al seu pagament”, explica la titular de l’establiment, Pilar De Dios.

Voluntaris de la Creu Roja informaran els clients
Per això, “les farmàcies que participen de la campanya s’associen amb una ONG. En el nostre cas, ho fem amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord”, afegeix. Voluntaris de la institució solidària seran presents el dissabte a la farmàcia “aproximadament de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00h. Els disposarem un espai per a mostrar els productes farmacèutics que més es necessiten i explicaran als clients què és el Banc Farmacèutic i com poden fer les seves aportacions”.

De Dios explica que “Creu Roja demana sobretot material de cures, gases amb antibiòtic, esparadraps, termòmetres i analgèsics. En anys anteriors, la campanya ha anat tan bé i la resposta de la gent ha sigut tan bona que fins i tot ens han donat altres productes: sabons, esponges o bolquers”.

Més de 120.000 medicaments recollits en 10 anys
Enguany l’ONG Banc Farmacèutic celebra els deu anys de la campanya de Medicaments Solidaris i del seu naixement. En tot aquest temps, ha recollit més de 120.000 medicaments per a entitats socials d’arreu d’Espanya que han atès a persones sense recursos. Més de 1.000 farmàcies i més de 2.500 voluntaris han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa solidària any rere any. L’any passat, la cita va tenir lloc el 20 de febrer i es van recollir 30.000 medicaments dels 55.000 sol·licitats per les 120 entitats participants.