La Festa dels Tres Tombs porta prop de 100 cavalls als carrers de Martorell

891
Festa Tres Tombs 2023
Festa Tres Tombs 2023

La Festa de Sant Antoni Abat ha viscut aquest matí el seu dia gros, amb la passada dels carruatges i els cavalls pels carrers de Martorell que s’ha tancat amb els Tres Tombs prop de la plaça de l’Església i la benedicció del Mossèn Tirado. Els cavalls, les eugues i els ponis, així com la resta d’animals que han passat per la plaça, han rebut la benedicció en la primera jornada de Tres Tombs que se celebra arreu de Catalunya. Fins a mitjans del mes de març, aquesta festivitat ocuparà diferents caps de setmana i permetrà veure els carros i els carruatges engalanats per a l’ocasió.

En el cas de Martorell, la festa d’avui ha reunit fins a 35 carros i carruatges i 90 cavalls, amb un participants vinguts de lluny, alguns com a habituals i d’altres que enguany s’han estrenat com a part de la comitiva. En el cas dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, han mostrat 18 dels 41 carros amb què compten.

El president d’Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, Adolf Bargués, ha observat la tornada a la normalitat i ha apluadit les innovacions que s’han introduït, com el repertori que va sonar dissabte: “els canvis que s’han fet, amb diferència d’altres anys, han estat un èxit, la gent ens va acompanyar amb el pregó”.

Adolf Bargués, president Amics Sant Antoni Abat Martorell

Sobre l’inici de la jornada de diumenge, Bargués ha expressat que “és dels anys que hem venut més tiquets i que ha estat més ple, l’esmorzar, va haver molt bon ambient”, referint-se a l’esmorzar traginer. La presència de carros dels Capgrossos i Diables de Martorell i de la Residència Sant Joan de Déu han estat novetats en els Tres Tombs 2023.

Adolf Bargués, president Amics Sant Antoni Abat Martorell

Els Tres Tombs a Martorell han recuperat la normalitat prèvia a la pandèmia, un escenari molt ben rebut pels participants i que vestirà les celebracions als pobles d’arreu de Catalunya on se celebra. És el cas de Francesc Cos (de Santpedor), Àngel Ramon Padollers (d’Anglesola) i Alexandre Pujadas (del carro d’Estrella Damm), que han coincidit a destacar que el d’avui és el tret de sortida a una temporada que s’allargarà fins a finals del mes de març. Cos era l’encarregat de portar el CF Martorell, l’entitat abanderada d’enguany, mentre que Padollers repetia i Pujadas conduïa un carruatge publicitari de la marca cervesera Damm.

Francesc Cos, Àngel Ramon Padollers i Alexandre Pujadas

Després de la passada pels carrers martorellencs, la festa s’ha traslladat al teatre El Progrés, on l’Orquestra La Principal de La Bisbal ha amenitzat el concert-vermut. Els qui ho han desitjat també han seguit amb el dinar, que ha tingut lloc al mateix lloc.