La iniciativa ‘Let’s clean up Europe’ aterra a Martorell amb la neteja del riu Anoia

464
Let's clean up Europe 2022 Martorell
Let's clean up Europe 2022 Martorell

Martorell ha tornat a sumar-se a la jornada Let’s clean up Europe, que té lloc durant tot el cap de setmana al continent i dins la qual se celebren diferents activitats per promoure accions de sensibilització a través de la recollida de residus que es llancen a boscos, platges, rius i altres espais naturals de manera il·legal. La llera del riu Anoia ha estat l’escenari on una trentena de persones s’ha sumat a Martorell. Sota la tutela del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, els participants han pogut deixar nets els marges del riu.

L’acció d’aquest matí s’ha sumat a les més de 400 que han tingut lloc arreu de Catalunya i a Martorell, la majoria de residus que s’han recollit han estat envasos i residus de plàstic, llaunes i altres residus voluminosos com bidons, un pneumàtic i carrets de la compra. També s’hi han trobat envasos de vidre i restes de garrafes amb oli de motor. Els voluntaris han retirat de dins de l’aigua i dels marges del riu tots aquells objectes que contaminen i perjudiquen l’ecosistema fluvial.

La tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera, ha explicat que la d’avui és una jornada que va més enllà de la neteja de la llera del riu. “Activitats com aquesta permeten extreure residus que porten molt de temps allà, l’interessant és treure residus que hem d’evitar que siguin arrossegats pel riu i vagin a parar al mar”, ha explicat.

Glòria Carrera, tècnica Medi Ambient

Durant les tres hores de neteja, els voluntaris, entre els quals s’hi han sumat entitats com l’AMPA de l’Escola Mercè Rodoreda (amb una intervenció al Parc Forestal Can Cases), així com particulars, han trobat objectes grans, plàstics, vidres, cartrons i peces tèxtils. Sobre l’afluència i la participació d’aquesta sessió, Carrera ha expressat que “ha vingut gent nova, gent que és la primera vegada que hi participen, confiem que s’apuntaran per a properes edicions”.

Glòria Carrera, tècnica Medi Ambient

Martorell va començar a celebrar aquest tipus de jornades cap al 2004 però va ser el 2015 quan ja va incloure’s dins l’acció Let’s clean up Europe. A més, l’ha celebrat en diferents indrets, com el Parc Forestal Can Cases i amb la participació de diferents entitats martorellenques.