La Mostra de Teatre Escolar culmina divendres el treball de l’alumnat de tot un curs

839
32è Cicle Teatre Escolar. Escola Vicente Aleixandre

Aquest divendres tindrà lloc a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural (17.30h) la 1a Mostra de Teatre Escolar de Martorell. Els centres Juan Ramón Jiménez i Vicente Aleixandre presentaran obres que tracten de les emocions, i la resta mostraran el seu treball en un audiovisual. L’esdeveniment s’emmarca dins del programa Teatre a l’Aula, que promou l’Ajuntament per apropar les arts escèniques als alumnes de totes les escoles.

Jo sóc un súper heroi! és la proposta escènica dels alumnes de 4t de primària de l’Escola Vicente Aleixandre, i alumnes de 6è del centre Juan Ramón Jiménez representaran De camí a l’institut. En tots dos casos, són obres emmarcades en el Somniar desperts, programa que acompanya els alumnes a crear peces escèniques al voltant de les seves emocions.

La resta d’escoles ha mostrat el treball teatral del curs en un audiovisual i es treballa per a la participació en directe a la Mostra de totes les escoles en properes edicions. Ho explica la responsable d’activitats educatives del PMSAPM, Montse Horcas.

Montse Horcas, responsable d'activitats educatives PMSAPM

La Mostra culmina el treball teatral fet pels alumnes durant tot el curs, i se suma al programa Teatre a l’Aula i al Cicle de Teatre Escolar.

Amb el Teatre a l’Aula, l’Ajuntament ha apostat des de 2015 “per incloure les arts escèniques al currículum formal dels alumnes, com a estratègia d’innovació educativa que els ajuda a desenvolupar un pensament creatiu, les emocions i l’experiència viscuda”. S’extén a totes les escoles i al Centre d’Educació Especial El Pontarró.

Montse Horcas, responsable d'activitats educatives PMSAPM

El programa el dissenyen i l’executen els professionals de l’Aula de Teatre de Martorell amb sessions d’hora i mitja setmanal. Aporta als infants elements i recursos bàsics del llenguatge escènic que els ajuda a expressar-se, a comunicar, a relacionar-se, a interpretar, a desplegar la creativitat i la capacitat d’improvisació i a fer ús de la llengua catalana. Actualment, hi prenen part mig miler d’alumnes.

Montse Horcas, responsable d'activitats educatives PMSAPM

D’altra banda, des de l’any 1989 també s’ofereix als alumnes el Cicle de Teatre Escolar. Consta de dues sessions de teatre en català a l’Auditori -al primer i al segon trimestre- i una en anglès, al segon trimestre. Crear nous públics a les arts escèniques i musicals i educar en la sensibilitat artística és l’objectiu primordial d’un Cicle al que ja han participat més de 2.600 alumnes de primària i 200 de secundària en 800 sessions, des que es va posar en marxa.

De cara al curs vinent, la Regidoria d’Ensenyament prepara una acció conjunta inclosa en el programa ‘Let’s talk’ que combinarà activitats culturals i recreatives en llengua anglesa, per a que els alumnes millorin l’expressió i la comprensió oral. L’Ajuntament tenia previst dur-ho a terme enguany, però les circumstàncies epidemiològiques ho han dificultat.