La nova instal·lació fotovoltaica del CIES es posa en marxa, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

625
Plaques solars CIES
Plaques solars CIES

Una de les propostes més votades en els Pressupostos Participatius 2018, l’aprofitament de l’energia solar mitjançant la col·locació de plaques fotovoltaiques a edificis municipals, acaba de fer-se realitat. Un conjunt de 31 plaques fotovoltaiques, 14 a la zona d’aparcament i 17 a la coberta de l’equipament, captaran l’energia solar al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) i la transformaran en energia elèctrica per abastir el propi centre.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra avui dimecres, 5 de juny, l’Ajuntament de Martorell ha posat en funcionament la nova instal·lació. Els usuaris del centre podran ser testimonis del seu rendiment a temps real a través de les pantalles que hi ha ubicades a les diferents sales del CIES. El funcionament i resultats d’aquesta instal·lació serviran a l’Ajuntament de Martorell per estudiar accions similars a altres edificis municipals, sempre amb l’objectiu de fer un Martorell més sostenible, apostant per l’ús d’energies renovables, ha indicat el regidor de Medi Ambient en funcions, Adolf Bargués.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient en funcions

D’altra banda, l’Ajuntament de Martorell continua fent campanya per fomentar el reciclatge i les actituds cíviques sota el lema ‘Juga Net, amb tu tots guanyem’, mantenint el servei de recollida de trastos vells, de paper i cartró comercial i conscienciant de la importància de llençar les escombraries dins dels contenidors del carrer.

Com a novetats, enguany s’ha posat en servei la nova Deixalleria Mòbil, ara convertida en un vehicle, amb ampliació d’horaris (matins, tardes i dissabtes), augment de la freqüència de pas per tot el poble (cada setmana passa per tots els barris) i és gestionada pel Centre Especial de Treball (CET) Can Cases.

A més, ha entrat en servei el nou carnet de la Deixalleria Municipal per oferir una bonificació de la taxa de gestió de residus municipals als habitatges particulars per ús de la mateixa Deixalleria.

El nou servei de recollida de restes vegetals de jardineria i poda, també s’ha iniciat aquesta primavera amb la instal·lació de tres punts de recollida al barri de Can Cases.