La Policia Local patrulla, informa i vetlla pel compliment del confinament

1524
Patrullatge Policia Local COVID-19

La Policia Local ha reforçat el patrullatge a la via pública per tal de vetllar el compliment del decret d’estat d’alarma pel coronavirus. Aquest només permet circular pel carrer per justificació laboral, d’emergència o per anar a comprar. Els agents atenen els requeriments dels veïns, els informen i, en cas necessari, sancionen les persones que es troben al carrer sense motiu.

La tasca de la Policia Local és “infondre tranquil·litat a la població, estar al costat de la gent, seguir vetllant per la seguretat viària i la del municipi, així com fer que es compleixin els preceptes de confinament dictats pel govern espanyol”, afirma el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra. Els agents “fan controls de trànsit per comprovar que als vehicles hi viatja una sola persona, demanar certificat de treball o comprovar que es va o ve de fer la compra”, apunta. També estan fent patrullatge a peu a les zones més concorregudes per vigilar que la ciutadania compleixi l’establert per l’estat d’alerta.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Segons Sagarra, “estem intentant ser proactius i positiu. La nostra feina principal no és multar, sinó informar la població. Que tothom faci el què ha de fer per evitar posar sancions, tot i que en alguns casos excepcionals, per desgràcia, n’hem hagut de posar”. El regidor recorda que “només es poden fer els desplaçaments imprescindibles” i felicita els martorellencs perquè, de forma majoritària, estan complint el confinament i sent responsables.

LLuís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

La Policia Local patrulla per parelles en els vehicles i peu, guardant la distància de seguretat recomanada, i també es fa patrullatge individual amb moto. En finalitzar els torn es desinfecten els vehicles, les instal·lacions i els vestuaris. “Hem desdoblat la plantilla per tenir-la més protegida contra possibles infeccions: una part està al Complex Esportiu Torrent de Llops i l’altra a les dependències de la comissaria a Ca n’Oliveres”, indica el regidor.

LLuís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat