La preinscripció escolar serà electrònica i es farà entre el 7 i el 21 de març

717
Foto: gencat.cat

La preinscripció escolar pel curs 2022-23 serà totalment electrònica. Les dates de preinscripció són, a l’Educació infantil i primària, entre el 7 i el 21 de març, mentre que a l’Educació Secundària Obligatòria, entre el 9 i el 21 de març. Pel que fa a la matriculació, es podrà fer entre el 21 i el 29 de juny als cursos compresos entre Infantil 3 (fins ara anomenat P3) i 4 d’ESO. Tota la informació del procediment, calendari i tràmits es pot consultar a preinscripcio.gencat.cat.

Aquelles famílies que necessitin suport per fer el tràmit, ja poden demanar cita prèvia a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), al Complex Educatiu Torrent de Llops de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.00h i de 16.30 a 19.15h, i divendres, de 9.30 a 13.00h, o al telèfon 93 775 25 38.

Novetats pel curs 2022-2023

Pel curs vinent, el Departament d’Educació de la Generalitat començarà a baixar les ràtios a les aules, una reducció que s’iniciarà amb els grups d’Infantil 3 (I3), que de forma generalitzada tindran 20 o menys alumnes per aula, i que progressivament s’anirà desplegant a la resta de cursos.

Per primera vegada es mantindrà la reserva de places d’alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE) fins l’inici del curs escolar. Les places a reservar seran ajustades a cada territori tenint en compte les característiques reals de la zona i la vulnerabilitat.

Això és un canvi respecte l’anterior norma, que no detectava en ocasions l’alumnat vulnerable fins un cop matriculat, dificultant l’escolarització equilibrada. A més, es permetrà mantenir aquesta reserva fins l’inici del curs escolar, mentre que fins ara era vigent fins el dia anterior a la publicació de les llistes d’admesos.