El nou llibre de Maria Barbal encapçala els actes de febrer a la Biblioteca

651
Maria Barbal. Foto: elnacional.cat

La veterana escriptora pallaresa Maria Barbal presentarà, el proper 25 de febrer (18.30h), el seu darrer llibre, Tàndem (Destino). Aquesta serà una de les novetats en la programació de la Biblioteca Martorell per al mes de febrer. La presentació d’un llibre de cuina i una nova edició de l’Hora del Conte per als infants completaran l’oferta.

Barbal (Tremp, 1949) acaba de guanyar el Premi Josep Pla 2021 amb Tàndem, i el presentarà en línia al portal martorelldigital.cat. Com sempre, tothom qui vulgui podrà veure i escoltar l’autora en directe, formular-li preguntes al xat o bé recuperar el vídeo en qualsevol altre moment amb el servei a la carta.

Tàndem aborda la felicitat. L’autora hi planteja que “de vegades tenim molt mitificat que hem de ser sempre feliços, un fet gairebé impossible. Diu que la felicitat s’aconsegueix en petits moments, en els petits plaers, amb qui estimes, i que són tan ràpids que quasi ni te n’adones. Barbal explica que, sovint, els pensaments rutinaris i els maldecaps no ens deixen valorar la deliciosa capacitat humana de gaudir de moments irrepetibles”, resumeix la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera recorda que Barbal és “una autora molt coneguda, planera, assequible i col·loquial, que té una gran trajectòria literària i que ja ens havia visitat en alguna ocasió a la nostra Biblioteca”.

L’altra presentació en línia serà la del llibre Cocina Comida Real, de Carlos Ríos (dijous 18 de febrer, a les 18.30h). Explica “com podem desterrar de la nostra dieta els precuinats i processats que tenen molts additius i conservants, i proposa fórmules per portar una dieta més sana, saludable, amb ingredients de més proximitat i que ens permetin fer receptes culinàries no massa sofisticades i que no ens suposin massa temps”. El xef David Guibert, col·laborador de l’obra, serà qui la presentarà al públic internauta martorellenc.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

El moment dels infants: l’Hora del Conte

Durant el mes de febrer també hi haurà una activitat per al públic infantil. El divendres 19 de febrer (17.30h), la contista Sherezade Bardají presentarà Contes d’una bruixa llaminera. “La protagonista és una bruixa que es diu Serafina i que s’ho menja absolutament tot: bledes, verdures, formatge, pastissos, llaminadures…De fet, els nens i nenes, quan la vegin a través de la pantalla, potser tindran una mica de por perquè la Serafina també se’ls voldrà menjar!”, diu la directora de la Biblioteca.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Parera recorda que, de moment, les restriccions actuals de la pandèmia fan que l’accés a la sala infantil de la Biblioteca estigui restringit: “la sala és oberta però només es pot fer servir per anar a buscar llibres, pel·lícules i altres documents en préstec. Per contra, els infants no s’hi poden quedar a fer els deures o a jugar, ja que ens caldria posar en quarantena tots els objectes que haguessin tocat, i no disposem de la capacitat de vigilar-los constantment”. La resta de serveis de l’equipament sí que estan actius.