La prova de sirenes a Martorell constata una millora auditiva general i alguns punts a corregir

1268

Protecció Civil de la Generalitat ha comprovat aquest matí l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). A Martorell hi ha quatre sirenes, repartides en diferents punts del terme municipal, que han emès els sons d’avís de manera correcta. De la prova realitzada s’han detectat punts de millora d’audició i d’altres en els que la cobertura presenta algunes deficiències a millorar.

El regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas, ha destacat que “la prova ha anat molt bé. Respecte anys anteriors, s’ha millorat l’audició en diversos punts del municipi. I també hem detectat tres punts en els que la cobertura és més deficient i que caldrà millorar”. Aquestes zones de menor audició són a l’entorn de la factoria de Seat i entre els carrers Prat de la Riba, Francesc Riera i Ausiàs March del barri de Torrent de Llops.

Josep Casasayas, regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell

Les sirenes serveixen per alertar la població en cas d’accident químic. Al llarg del matí, s’han activat seqüencialment 82 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 36 municipis catalans, entre ells, Martorell. La prova ha començat a les 10.00h amb l’activació en alerta de les sirenes i a les 10.10h s’ha sentit el so de les sirenes anunciant el fi d’alerta.

A Martorell, les sirenes estan ubicades al Complex Esportiu de la Vila, al Complex Esportiu de Torrent de Llops, al Centre Cultural i al recinte de Ca n’Oliveras. L’informe de la prova d’aquest matí es farà arribar a Protecció Civil de la Generalitat per a que es puguin corregir les deficiències detectades.

Objectius de la prova

Aquesta prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en que es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real. L’alarma consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.