La Quadrilla ressonarà diumenge a El Progrés en la Festa del Soci

2811
Ball Quadrilla Festa Soci El Progrés
Ball Quadrilla Festa Soci El Progrés

El Progrés celebra aquest diumenge, 13 de març, la seva tradicional Festa del Soci, dirigida als 1.375 associats que té actualment l’entitat centenària del carrer del Mur. Els actes previstos són el concert vermut amb l’acompanyament musical de l’Orquestra Selvatana, a les 12.00h, i el ball de La Quadrilla, a les 18.00h.

El president d’El Progrés, Joaquim Gotsens, assegura que “hem preparat el que hem pogut després de dos anys sense poder fer res. Serà tot més reduït perquè la gent segueix tenint una miqueta de por i hem d’anar amb precaució”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

El ball de La Quadrilla és una marxa militar procedent de França, de l’època napoleònica i que El Progrés ha mantingut fins avui dia. Compta amb una parella capdavantera, que encapçala el ball, i que escull cada any la junta de l’entitat. Gotsens explica que “encara que no sigui la mateixa tradició que en el passat, s’ha de seguir mantenint mentre es pugui perquè es una festa nostra, de Martorell”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

La pandèmia també ha passat factura a l’entitat martorellenca, que en aquests dos anys d’aturada ha vist baixar considerablement el nombre de socis. “Abans de que passés tot érem uns 1.570 socis i vam baixar fins als 1.300. En el que portem d’any hem pogut remuntar una mica, gràcies a les diferents activitats que programem”, apunta Gotsens.

Tots aquells que vulguin fer-se socis d’El Progrés ho poden fer apropant-se a la secretaria de l’entitat, en horari de 17.00 a 20.00h, on se’ls farà el carnet amb la foto oficial i es cobraran els 25 euros de matrícula. La quota anual com a socis té un preu també de 25 euros, a banda del preu associat a cadascuna de les activitats promogudes per l’entitat.