La recreació històrica del segle XIV atrau nombroses famílies a l’entorn del Pont del Diable

1137

El grup Sagramental de Sant Genís de Rocafort ha ofert, aquest diumenge, una simulació de la vida civil i militar del segle XIV a l’entorn del Pont del Diable. L’activitat, que ha atret una gernació de famílies martorellenques, s’incloïa dins la programació de l’exposició Sant Genís de Rocafort, un monestir benedictí del segle XI, que es pot visitar a La Caserna.

Un Sagramental era una agrupació paramilitar formada per la gent d’un o diversos pobles, amb la missió de garantir la seva pròpia seguretat. Per convocar un Sagramental es feia amb un repic de campanes, fogueres en punts estratègics, el so de corns o trompetes. La Sagramental de Sant Genís de Rocafort ha fet una representació d’un d’aquests grups, situat a Martorell al segle XIV.

Els membres del grup han fet guàrdia, han ofert als assistents exhibicions de lluita, han ensenyat a empunyar espases i armament de l’època, i a vestir-se amb les armadures i robes típiques medievals. El campament compta amb una cuina que els ha permès crear menjars típics o destil·lar olis aromàtics. També han treballat el ferro, han teixit i recollit llenya.

El grup es va crear el 2013 i està format per la família Bernadí Forns (Lali, Xavi, Roc i Ona), Jordi Vives, Enric Garcia, Marina Polo, Carles Hernandez, la família Arqué Grande (Roger, Núria i Lola), Oscar Gonzalez i Eva Fernández.

Propera activitat
Dissabte 21 de novembre, a les 18.00h, a La Caserna hi haurà la tertúlia Recerca i recreació històrica. Hi participaran el Centre d’estudis Martorellencs, els Miquelets d’Olesa, el Grup d’Estudis de Muntanya Antiga, regiment Pirinenc núm.1 de Catalunya Companyia d’Esquí, Associació Projecte Phoenix, grup de reconstrucció històrica de la Tarraconense, KuanUm! Patrimoni interessant i divertit i el Sagramental Sant Genís de Rocafort.