La Setmana de la Ciència i les LLetres de La Mercè orienta els alumnes per decidir el seu futur

963

El Col·legi La Mercè celebra, del 14 al 18 de març, la XIV Setmana de la Ciència i les Lletres. Les jornades s’adrecen als alumnes de Batxillerat, amb l’objectiu que trenquin el ritme habitual de les classes i coneguin diferents oportunitats laborals per decidir el seu futur més immediat. Algunes activitats són obertes al públic general.

Els alumnes de Batxillerat del Col·legi La Mercè iniciaran la setmana amb la gravació d’un curtmetratge, l’enregistrament del qual s’allargarà fins divendres. Dimarts 15 de març, de 8.00 a 10.00h, tindrà lloc la xerrada oberta a tothom Com parlar en públic?, a càrrec de Juanjo Fernández, qui explicarà quines coses es poden fer o no en una exposició oral d’un treball de recerca. A les 10.00h, tindrà lloc una xerrada oberta al públic sobre Coaching: personal branding i una altra sobre Biomedicina. A les 19.00h, hi haurà una taula rodona amb exalumnes de La Mercè, també oberta a tothom.

Dimecres 16 de març, els alumnes visitaran les instal·lacions de Solvay. De 8.00 a 10.00h, gaudiran d’una taula rodona amb representants de les joventuts polítiques i, tot seguit, del taller Un nou món des d’una nova consciència. A les 12.30h, descobriran com s’elabora un guió d’una sèrie televisiva, a càrrec del martorellenc, Jordi Calafí, guionista de TV3. A les 15.00h, s’inaugurarà el taller experimental cuina molecular, que pretén endinsar-se en la ciència i la cuina. Anirà a càrrec de Pere Castells, responsable de la unitat d’Educació i Recerca en Ciència i Cuina de la Universitat de Barcelona (oberta a tothom).

La XIV Setmana de la Ciència i les Lletres clourà divendres amb la visita al teatre La Passió d’Olesa, a les 9.00h, on els hi ensenyaran tot el que s’amaga darrera de les bambalines, i una xerrada sobre Enginyeria en disseny de producte, amb el membre del departament d’expressió gràfica a l’Enginyeria de la UPC, Manel López.

La directora del Col·legi La Mercè, Montse Font, ha explicat que “és una setmana per orientar els alumnes de Batxillerat a decidir el seu futur més immediat, per això trenquem el ritme habitual de les classes i permetem que puguin assistir a xerrades, tallers i visites de l’àmbit de Ciències i Lletres. Els professors organitzen la setmana tot copsant els interessos dels propis alumnes”.