La seu electrònica de l’Ajuntament s’actualitza per agilitzar tràmits

982

L’Ajuntament de Martorell ha implementat millores en la seva seu electrònica per tal de facilitar l’accés a les tramitacions i agilitzar els passos als usuaris. Amb la nova actualització es podrà utilitzar la identificació electrònica amb Certificat Digital IDCat mòbil, un mecanisme d’identificació i signatura electrònica proporcionat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil; amb DNIe i els sistemes de claus concertades de Cl@ve, un sistema estatal orientat a unificar i simplificar l’accés als serveis públics amb una sola contrasenya; i amb el sistema eID de la Unió Europea per a l’accés de ciutadans europeus.

D’aquesta manera, queden incorporades a la seu electrònica de l’Ajuntament totes les possibilitats d’accés electrònic. El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha explicat que els canvis “faciliten les vies d’accés i s’adapta la seu electrònica a la normativa de la llei 39/15 de procediment administratiu comú, que obliga a les administracions a relacionar-se digitalment amb les entitats que tinguin personalitat jurídica i als professionals”. El ciutadans, però, podran seguir realitzant els seus tràmits de forma presencial.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies

Amat ha destacat que aquestes millores s’inclouen “dins de l’esforç continuat per millorar els nostres serveis i facilitar als ciutadans les seves relacions amb l’administració”. En aquest sentit, ha recordat que el passat mes d’abril Martorell va rebre el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la informació pública de l’Ajuntament de Martorell, després d’assolir el 100% dels indicadors positius.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies

Només 19 municipis catalans han recollit aquest reconeixement.