4t Concurs de Cant Josep Palet

La soprano Sara Bañeras Carrió s’ha proclamat guanyadora del 4t Concurs de Cant Josep Palet en la gran final celebrada aquest diumenge a l’Auditori Joan Cererols. Serena Pérez i Mercè Bruguera han obtingut el segon i tercer premis, respectivament. L’esdeveniment, organitzat per l’associació Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, l’han presidit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura Andreu González.

El jurat format per Roger Alier, crític musical, Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, Alberto García Demestres, compositor, Mirna Lacambra, soprano i directora artística dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Dolors Aldea, soprano, Raúl Giménez, tenor, i Jordi Maddaleno com a secretari, va seleccionar Bañeras entre 11 finalistes. Era el segon cop que la soprano santcugatenca s’hi presentava -també hi va ser el 2019-. Va interpretar un lead d’Strauss, l’ària d’òpera Signore, ascolta! de Puccini i el È Strano de La Traviata de Giuseppe Verdi.

Sara Bañeras, guanyadora del 4t Concurs de Cant Josep Palet

La guanyadora obté 2.000 euros; una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España; l’estrena absoluta d’una obra del compositor Alberto García Demestres; un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma. Reconeix que li fan tanta il·lusió “els premis com poder dir que he guanyat un concurs”.

Sara Bañeras, guanyadora del 4t Concurs de Cant Josep Palet

La soprano ha lloat el certamen assegurant que “està molt ben organitzat, té un jurat molt bo i ens han rebut molt bé als cantants. Fa molt atractiu de presentar-s’hi”.

Sara Bañeras, guanyadora del 4t Concurs de Cant Josep Palet

Bañeras va estudiar Econòmiques, però des dels dos anys que fa música. Acabada la carrera, va orientar-se cap al cant i s’hi dedica professionalment des de en fa quatre. El principal projecte a l’horitzó és el seu debut al Liceu aquest novembre, fent un paper a Rigoletto.

Segona classificada ha estat Serena Pérez, qui rep una dotació econòmica de 1.000 euros; participarà en un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i obté un diploma acreditatiu.

Tercera ha estat Mercè Bruguera, qui guanya 500 euros, un concert a l’M’Clàssics i un diploma.

4t Concurs de Cant Josep Palet

Es lliuren 10 premis especials

El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell ha estat també per Sara Bañeras, qui participarà en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

El jurat ha atorgat el Premi Espurnes Barroques a Alba Fernández, qui actuarà al Festival del mateix nom.

El Premi Acadèmia Concertante-Tenor Raúl Giménez és per a Pau Armengol.

Pel que fa al Premi 7 Portes, la guanyadora ha estat Mercè Bruguera, que oferirà un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes.

De la seva banda, el Premi Victoria de los Ángeles -que permet participar en les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria- ha recaigut en Aitana Sanz.

Pau Armengol actuarà la propera temporada al festival M’Clàssics com a guanyador del Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga.

El jurat ha declarat deserts els premis al millor intèrpret de música catalana i al millor intèrpret de Bel canto italià.

Finalment, el premi del públic ha estat, ex aequo, per a Alba Fernández i Sara Bañeras.

En aquesta edició s’han presentat 57 candidats (37 sopranos, 10 mezzosopranos, quatre tenors, quatre barítons i dos contratenors), d’entre 18 i 35 anys.