La Unitat de la Gent Gran oferta trenta cursos formatius aquest primer semestre

705
Trobada de Primavera Gent Gran

La Regidoria de Gent Gran, a través de la Unitat de Gent Gran de Martorell, impulsa un any més els cursos formatius del primer semestre de 2024, que es faran des d’ara i fins al juliol. És una graella formativa que es desenvolupa gràcies al Conveni signat amb la Fundació “La Caixa” i la UPC, al desplegament dels professionals del Patronat i a la col·laboració de socis dels Esplais. S’oferten fins a 30 cursos diferents, agrupats en quatre àmbits.

Aquests quatre àmbits “són les tecnologies de la informació; benestar i salut; treball físic adaptat a l’edat i coneixements, cultura i altres. Com a novetat, aquest semestre s’amplien els grups de memòria, l’Anglès autodidacta i els grups de Sardanes, que ja tenen quasi exhaurida la seva capacitat”, tal i com explica la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell, Montserrat Salas.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Pel que fa a les tecnologies de la informació, els cursos els proposen la Fundació “La Caixa”, amb la intervenció de la Universitat Politècnica de Catalunya. N’hi ha un de bàsic: el d”Iniciació a la informàtica’ (de 8 sessions i un total de 16 hores), on “s’aprendrà a conèixer l’ordinador de zero, s’introduirà l’usuari a Windows, s’aprendrà el tractament de textos, a com accedir a Internet i a com fer-se un correu electrònic i aprendre a usar-lo”.

Comprar, demanar hora al metge, consultar les farmàcies de guàrdia, tramitar amb l’administració pública o demanar cita prèvia per renovar el DNI o d’altres qüestions s’aprendran amb el curs ‘Fes tràmits per Internet’ (10 sessions i 20 hores).

També s’ofereix el ‘Comunica’t per la xarxa’, on s’ensenyarà els usuaris a fer servir la comunicació digital i l’ús de les xarxes: WhatsApp, Twitter, Skype, Youtube i Spotify (12 sessions de 2 hores cadascuna).

Quant al ‘Prepara el teu desplaçament’, s’explicarà “com preparar un viatge o sortida en línia: com obtebir informació a Google, fer reserves d’allotjament, de restauració o del viatge, conèixer horaris del transport públic, avions, vaixells o trens, precisar el temps d’un desplaçament o demanar un taxi, entre d’altres”, detalla la regidora, qui especifica que, en aquest darrer curs, se celebraran 10 sessions i 20 hores, en total.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

L”Imatges per recordar’ ateny a les fotografies i vídeos que emmagatzemem als ordinadors i als dispositius mòbils. S’ensenyarà a retocar fotografies i vídeos, a desar-les i organitzar-les, a editar-les i a compartir-les a les xarxes. Tot en 12 sessions i 24 hores.

També hi ha cursos més avançats de ‘WhatsApp’, de 4 sessions i 8 hores , de ‘Videoconferències’ -12 hores, 6 sessions-, a més de la ‘Carpeta ciutadana’, ‘La meva salut’ i el grup de ‘Discussió informàtica’.

Quant al segon àmbit, el referit a benestar i salut, es proposen les sessions ‘Viure en positiu’; ‘Bon tracte: qüestió de dignitat i de dret’; ‘Memòria’; ‘Txi-kung’ i ‘Ioga’.
Del tercer -treball físic adaptat a l’edat-, es proposen els cursos ‘En Forma 1’ i ‘En Forma 2’; ‘Entrena’; ‘Ball en línia’; ‘Ball en parella’; ‘Sevillanes’; ‘Sardane’s i ‘Música i cant’.
Finalment, en el quart àmbit -de coneixements, cultura i altres-, s’oferten ‘Anglès’; ‘Lecto-escriptura’; ‘Amics lectors’; ‘Manualitats’; ‘Teatre’; ‘Art i dibuix’ i ‘Cinefòrum’.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Per apuntar-se a qualsevol dels cursets proposats, hi ha dos punts que, de manera presencial, permeten formalitzar-la. Salas explica que, d’una banda, es pot fer “a l’equipament del número 5 de Avinguda Fèlix Duran i Canyameres, 5, que acull tant la Unitat per a la Gent Gran i Activa -telèfon 93 774 20 77- com l’Esplai municipal de la gent gran Buenos Aires -telèfon 93 775 32 56-. També es pot anar al carrer del Mur número 2, a l’Esplai municipal de la gent gran La Vila (telèfon 93 775 56 04). També es pot enviar un correu a esplaisgentgran@martorell.cat”. Des de la Unitat de la Gent Gran es convida a seguir l’agenda dels esdeveniments a través d’aquest enllaç.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Els dos Esplais són receptius a rebre suggeriments tant pel que fa a la formalització d’inscripcions com a l’hora de proposar i col·laborar en noves activitats per a les persones jubilades de 55 i més anys d’edat.