La VI Marató de donació de sang de Martorell aconsegueix 272 donacions i 8 oferiments

439

El Centre Cultural ha acollit aquest divendres, de 10.00 a 22.00h, la VI Marató de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament de Martorell, l’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat i la Creu Roja. La capta, que ha comptat amb activitats paral·leles organitzades per les entitats locals, ha aconseguit un total de 272 donacions i 8 oferiments.

Dos metges i una vintena de llits han cobert el total de serveis de la VI Marató de donació de sang a Martorell que, amb el lema Donar sang et fa gran, ha aconseguit 272 donacions, 53 menys que a la darrera edició de 2013. L’organització atribueix el descens al fet que la Marató s’ha celebrat un divendres i a l’onada de calor que ha concentrat les visites al vespre, segons la responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, qui ha agraït als martorellencs “la seva implicació, solidaritat i esforç per ajudar a omplir les reserves de sang d’aquest estiu”.

Facebook i Twitter han jugat un paper essencial en la difusió de la Marató. A través de l’etiqueta #MSangMartorell els donants han pogut compartir la seva experiència i mobilitzar la societat del Baix Llobregat Nord.

Implicació de les entitats locals
La festa solidària ha comptat amb la participació d’entitats, institucions, empreses i particulars que han donat suport organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Els infants han pogut jugar al futbolin de xapes de la Penya Barcelonista de Martorell, que ha convidat l’Avi del Barça a fer-se donant. Els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i la Policia Local han ofert tallers infantils i l’Associació dels Amics del Ferrocarril de Martorell han instal·lat un circuit de trenet a la plaça de les Cultures. També han amenitzat la tarda els Gegants de Martorell, els Capgrossos i els Grallers.