La Wash Pompeu Fabra de Martorell guanya el 1r Premi Relleu de Negocis

1351

Aquest dilluns s’han lliurat al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell els 1rs Premis Relleu de Negocis Llobregat Nord Fem Xarxa, Fem Empresa. Els guardons han reconegut la iniciativa emprenedora dels usuaris dels Centres Locals de Serveis a les Empreses dels municipis del Baix Llobregat Nord que han comprat empreses gràcies al programa Reempresa. A més, s’ha celebrat una sessió de networking d’emprenedoria per intercanviar experiències entre empreses consolidades i de nova creació.

Els 1rs Premis Relleu de Negocis han comptat amb nou candidatures participants del Baix Llobregat Nord. La bugaderia La Wash Pompeu Fabra de Martorell ha estat l’empresa guanyadora amb un xec de 3.000 euros recollit per Dídac Canals. El segon premi, per valor de 2.500 euros, se l’ha endut Sònia Rodríguez del saló de bellesa Inanna by Sònia d’Esparreguera. En tercera posició ha quedat Pía Piñero de l’Herboristeria Pía d’Olesa de Montserrat que ha guanyat 2.000 euros. El quart lloc amb 1.500 euros ha estat per Jordi Broch de l’empresa de gestió de residus SACMA Mediambiental SL d’Abrera. I el cinquè guardó ha anat a parar a Jessica Pozo de la botiga de roba infantil Menuts de Sant Andreu de la Barca amb 1.000 euros.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa ha destacat que “el Baix Llobregat Nord és una de les zones més dinàmiques des d’un punt de vista econòmic de tot l’Estat espanyol. Junt amb el Vallès Occidental, som la comarca amb el PIB més alt, i això vol dir que hi ha un teixit empresarial molt potent, que demana a les administracions respostes a les seves necessitats. I ho fem de manera agrupada per ser molt més forts”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha posat en valor el funcionament d’èxit del Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Un model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Anna Alba, ha dit que “la col·laboració de diferents ajuntament, sota el paraigües de la Diputació de Barcelona, ha pogut contribuir a la supervivència d’algunes de les nostres empreses en un moment especialment complicat. La pandèmia i la conseqüent crisi econòmica ens ha deixat un camí llarg i difícil. L’empenta dels nous emprenedors que decideixen prendre les regnes d’un negoci que tanca les portes, ha de ser un exemple per a tots nosaltres. Als governants ens ha de donar força per respondre les necessitats de la població”.

Anna Alba, alcaldessa Sant Andreu de la Barca

El jurat dels premis ha estat format per Albert Colomer de Reempresa, Abraham Arcos de CECOT, Agustí Miró de PIMEC, i per membres del Departament de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona.

Abans del lliurament de premis, ha tingut lloc una sessió de networking per connectar emprenedors i empresaris de diferents sectors. Els assistents han conegut professionals que els podran ajudar, guiar i oferir els seus serveis. A més, les empreses de nova creació han aprofitat per promocionar-se i fomentar les seves oportunitats de negoci.

La jornada ha comptat amb la ponència de Mònica Mendoza, reconeguda conferenciant internacional en temes d’estratègia comercial, intel·ligència emocional i vendes. Mónica Mendoza també és docent de l’escola de negocis ESADE, i autora dels llibres Lo que no te cuentan en los libros de ventas i Píldoras de motivación para comerciales y emprendedores.