La zona de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases obrirà el 9 de setembre

5811
Parc Forestal Can Cases
Parc Forestal Can Cases

Un cop finalitzat el període de risc d’incendi, l’àrea de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases es tornarà a posar en marxa el proper dissabte, 9 de setembre. Un espai familiar d’ús lliure que disposa de 24 graelles d’obra, 23 taules de picnic, fonts naturals i de xarxa, jocs infantils, camps de bàsquet i futbol, i pistes de petanca. El parc obre de 10.00 a 20.00h, tots els dies de l’any.

El Parc Forestal de Can Cases ofereix la possibilitat de gaudir d’una jornada de picnic, practicar esport i relaxar-se a la natura. Aquest pulmó verd, al qual s’hi accedeix pel final de l’avinguda Can Cases de Martorell, just a l’entrada nord del nucli urbà, té 30 hectàrees, de les quals 21 corresponen al terme municipal de Martorell i 9 al de Sant Esteve Sesrovires. Es va inaugurar el 1988 i és catalogat per la Generalitat de Catalunya com a forest d’utilitat pública, segons ha detallat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Glòria Carrera.

Inclou tres zones bàsiques: un primer aparcament en el qual hi ha zones de barbacoes, picnic i lavabos. Actualment, el servei de bar resta tancat a l’espera que algun autònom o empresa de restauració pugui fer-se’n càrrec, ha dit Carrera.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Les graelles poden fer-se servir sempre que el risc d’incendi es trobi en nivell baix o moderat. Habitualment, per prevenció d’incendis, es tanquen pels volts de Sant Joan i fins a principis de setembre. Només es pot fer foc a les barbacoes d’obra situades a l’entrada del parc, no es poden utilitzar barbacoes desmuntables, ni fogons de gas, ni cap tipus d’element que generi flama o guspira.

Una segona zona, el segon aparcament, contempla una àrea de jocs infantils i zona esportiva. I un tercer sector, situat a l’est, inclou una xarxa de camins que s’endinsen per una pineda, alzinar mediterrani i bosc de ribera.

Els treballadors del Centre Especial de Treball Can Cases s’encarreguen de la neteja del parc i vetllen per a que tot estigui en perfectes condicions. Realitzen tasques de manteniment a la zona de barbacoes i a les àrees de joc. La tècnica de Medi Ambient fa una crida per a que els usuaris siguin curosos amb l’espai i recullin la brossa que generin per facilitar la tasca als treballadors.

A l’entrada del parc es troba un rètol amb la normativa d’utilització de les instal·lacions i unes recomanacions pels visitants. Es demana als usuaris del parc que utilitzin les papereres i els contenidors de recollida selectiva per deixar les seves deixalles.