L’ACA posa a licitació les obres de remodelació i millora de la depuradora de Martorell

641

L’Agència Catalana de l’Aigua posa a licitació les obres de remodelació i millora de la depuradora de Martorell. El projecte permetrà millorar la qualitat de l’aigua tractada i remodelar tant l’estructura civil de la planta com la seva instal·lació elèctrica. El pressupost de licitació és de 5,5 milions d’euros (IVA no inclòs) i el termini per presentar ofertes finalitza el 18 de maig.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha anunciat la licitació del contracte per a les obres de remodelació i millora de la depuradora de Martorell, a la comarca del Baix Llobregat. Un cop signat el contracte es disposarà de 2 anys i 10 mesos per redactar el projecte constructiu, executar les obres i garantir l’explotació del sistema de sanejament durant la redacció de la tramitació del projecte i obra, durant l’execució de les obres i durant un any de la totalitat dels sistema de sanejament.

La depuradora està situada al terme municipal de Martorell, al Polígon La Torre. Tracta les aigües residuals de Martorell i Sant Esteve Sesrovires, així com les aigües residuals generades pels seus sectors industrials. El sistema de sanejament associat comprèn al voltant d’uns 12 quilòmetres de col·lectors per transportar les aigües residuals fins a la planta.

Antecedents

En una primera fase (1985) la depuradora es va construir amb un tractament biològic mitjançant fangs activats en modalitat de mitja càrrega. Es va dimensionar per un cabal de disseny de 28.800 m3/dia en el tractament primari i 15.000 m3/dia en el tractament secundari.

Entre els anys 2002 i 2003 es van realitzar obres de remodelació encaminades a ampliar el nivell de tractament de l’aigua amb l’eliminació de nitrogen. En aquesta remodelació es van construir cambres anòxiques al reactor biològic i es va canviar el sistema d’aireació; el cabal de disseny corresponent al procés biològic es va redimensionar a 10.500 m3/dia, donant servei a una població equivalent de 61.250 habitants.