L’actor Biel Duran promociona Museus de Martorell dins les Jornades Europees de Patrimoni

2161

Gent del món del teatre i la comunicació conviden a visitar els museus locals de la demarcació de Barcelona amb els nous vídeos de ‘Museus a escena’ que aquesta setmana ha presentat la Diputació de Barcelona. L’acció s’emmarca en la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (7,8 i 9 d’octubre). L’actor gelidenc Biel Duran és l’encarregat de promocionar el Museu Municipal Vicenç Ros, L’Enrajolada Casa Museu Santacana i el Muxart Espai d’Art de Martorell.

La Diputació de Barcelona ha estrenat 23 nous vídeos de la sèrie ‘Museus a escena’ que donen a conèixer els equipaments que integren la Xarxa de Museus Locals, entre ells Museus de Martorell, així com alguns dels elements patrimonials més rellevants que gestionen.

Aquests vídeos estan protagonitzats per noms de l’escena i la comunicació de Catalunya, vinculats al municipi o la comarca on pertanyen els museus que presenten, i que ens conviden a visitar el patrimoni cultural del territori amb un format innovador.

Protagonitzen els vídeos els actors Marcel·lí Antúnez, Cristina Arenas, Gemma Brió, Jordi Coromina, Biel Duran, Ignasi Guasch, Òscar Kapoya, Jaume Madaula, Guillem Martí, Mercè Martínez, David Olivares, Clara de Ramón, Dusan Tomic, Ferran Vilajosana i Meritxell Yanes; l’actriu i dramaturga Estel Solé; el director i fundador de La Cubana, Jordi Milán; el director d’escena Martí Torras; la periodista Elisenda Pineda; i la meteoròloga Gemma Puig.

El nous vídeos s’afegeixen a la primera sèrie de 10, estrenada l’any passat amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) en què hi apareixen els actors Pere Arquillué, Jordi Martínez, Anna Moliner, Francesc Orella, Mercè Pons, Clara Segura i Lluís Soler, i també comunicadors com en Peyu, José Corbacho i la influencer Juliana Canet.

Activitats de les Jornades Europees de Patrimoni

Els museus de la Xarxa de Museus Locals organitzen diferents activitats amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (7, 8 i 9 d’octubre), com ara portes obertes, visites guiades, activitats familiars i exposicions, entre d’altres propostes.

Museus de Martorell organitza dissabte, 8 d’octubre, visites teatralitzades a L’Enrajolada de la mà d’algun dels seus habitants, a les 11.00h, a les 12.00h i a les 13.00h. Diumenge, 9 d’octubre, en el mateix horari, hi haurà visites teatralitzades al Museu Municipal Vicenç Ros, i d’11.00 a 12.00h, jornada de portes obertes a la Farmàcia Bujons.

Podeu consultar el detall de les activitats organitzades a l’agenda del web dels Museus Locals.

La Xarxa de Museus Locals

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona és una eina de suport i col·laboració dels i per als museus de la demarcació. Està integrada per 64 equipaments de 51 municipis, que reben una sèrie de serveis i s’impliquen en accions destinades a millorar la gestió, la conservació i la difusió del seu patrimoni.

Bona part dels museus de la Xarxa de Museus Locals són l’única institució museística del seu municipi i constitueixen el referent més proper al territori en conservació, recerca, preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que nous llocs d’aprenentatge, de socialització, d’oci i de desenvolupament del seu municipi i territori.

El 2021, el conjunt d’aquests museus va rebre 614.079 visitants que van fer un total de 955.994 usos, entre visites a les exposicions, participació en activitats o consultes i recerques de les col·leccions; d’aquests 136.607 ho van ser en activitats escolars. El grau de satisfacció dels visitants, amb un 8,68 es manté entre els serveis municipals més ben valorats. El nombre de seguidors a les xarxes socials ha anat creixent any rere any i, el 2021, ja eren de 330.228 seguidors.