L’AEM estrena ‘Rutes pel nostre entorn’, una desena de caminades de proximitat

503
'Rutes pel nostre entorn', de l'AEM

L’Agrupació Excursionista de Martorell estrena el ‘Rutes pel nostre entorn’, una sèrie de 10 propostes senderistes de proximitat que es publicaran cada dijous entre el 25 de març i el 27 de maig. El president del club, Xavier Tió, suggerirà cadascuna de les rutes, que es publicarà al web i a les xarxes socials, es visualitzarà a Wikiloc i s’escoltarà a Ràdio Martorell. Són caminades amb la seva descripció, que comencen i acaben a la nostra població, i que recorren paratges d’interès.

El castell de Voltrera, Santa Maria de Vilalba, el Pi Tallat, la Creu de l’Aragall, el castell de Sant Jaume o els Quatre Camins són alguns punts emblemàtics pels que passaran aquestes rutes. Propostes que pretenen que els martorellencs que tinguin ganes de caminar coneguin d’aquesta manera l’entorn natural del seu poble i de localitats veïnes.

La primera proposta es publica aquest dijous 25 de març. És una ruta que va des de Martorell a Ullastrell (el Vallès Occidental), i que passa per Can Coromines, Ca n’Oliveró i Ca n’Ametller, tot retornant per Can Segarra. Té una longitud de 19,4 quilòmetres, supera un desnivell acumulat de 385 metres i és de dificultat moderada -segons Tió, amb una valoració aproximada d’1,5 sobre 5 punts de dificultat-.

Xavi Tió, president de l'Agrupació Excursionista de Martorell

Cadascuna de les rutes que es proposen són a Wikiloc -es poden buscar al cercador posant el nom del seu creador, Xavier Tió-. També es poden escoltar al detall al programa ‘Sendes‘, de Ràdio Martorell 91.2 FM.