L’Ajuntament aprova una nova subvenció directa de 1.500 euros als comerços de Martorell

1869

L’Ajuntament de Martorell va aprovar, per unanimitat en el Ple Municipal, una nova línia de subvencions directes, urgents i amb caràcter excepcional, de 1.500 euros per als establiments locals. La nova injecció econòmica pretén pal·liar els efectes negatius que ha patit el comerç a causa de les restriccions horàries decretades per lluitar contra la COVID-19. Els titulars dels establiments locals podran demanar la subvenció fins el 30 de juny d’enguany.

Les cinc forces municipals van fer pinya al voltant d’aquesta nova línia d’ajuts, la quarta que es posa en marxa dins del Pla de reactivació econòmica i de protecció social de Martorell, aprovat al Ple el juliol de 2020. Per l’alcalde Xavier Fonollosa, és la mostra “d’un consistori unit dins les adversitats i en una situació tan inèdita com la pandèmia”. Fonollosa va agrair “la tasca dels treballadors públics, que han de muntar operatius especials per a fer que els diners arribin de manera ràpida als destinataris”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La subvenció arribarà a empreses que estiguin donades d’alta en el moment de la sol·licitud i que no tinguin deutes amb l’Ajuntament. Podran presentar la sol·licitud fins el 30 de juny i justificar-la abans del 31 de juliol. Aquest pas consistirà en “aportar factures que acreditin despeses per valor de 1.500 euros i presentar la declaració responsable de la persona beneficiària”, destacava la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas.

Els beneficiaris seran persones físiques i jurídiques titulars “de bars, restaurants, hotels, cafeteries, roba i complements, sabateries, joieries, floristeries, articles infantils, viatges i esdeveniments, venda única de productes de perruqueria i estètica, articles de la llar, fotografia i vídeo, tatuatges i pírcings, gimnasos i acadèmies de formació”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Cadenas destacava que “un cop concedida la subvenció, s’hauran destinat quasi ja un milió d’euros en diferents ajudes i de diferents maneres, a través del Pla”. Subvencions que seran compatibles amb qualsevol altra concedida per la resta d’administracions o ens públics o privats.

Per ara, destacava la regidora, alguns negocis “ja han pogut rebre fins a 6.500 euros, i s’han beneficiat de la reducció de les taxes, la supressió de l’impost de les terrasses i l’ampliació dels espais”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

L’ajut s’aplicarà “amb tràmits fàcils i àgils, a cobrar ràpidament”. Cadenas destaca que l’Ajuntament “segueirà al costat de les empreses, comerç, autònoms i teixtit econòmic proposant les ajudes que siguin necessàries”.

Clam per a que arribin les subvencions supramunicipals

Els quatre partits a l’oposició van votar a favor del punt. L’alcalde Fonollosa va reclamar les ajudes destinades als ajuntaments, d’uns 3.000 milions d’euros per a tot l’Estat: “A Martorell ens correspondrien 1,5 milions d’euros, una xifra molt útil per compensar i fer inversions per reactivar l’economia”. Tots els grups van sumar la seva veu en el clam per a que arribin les subvencions supramunicipals.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

S’aproven dues declaracions institucionals

També es va aprovar una ‘declaració institucional per a les inversions de futur en la indústria de l’automoció a Martorell i el Baix Llobregat Nord’. El text reivindica que el Baix Llobregat Nord és “la millor ubicació possible de tot l’Estat” per acollir una nova fàbrica de bateries elèctriques vinculada a una nova planta de SEAT per desenvolupar i produir vehicles elèctrics.

El mateix va succeir amb una altra declaració institucional de suport a la tasca de les escoles de música, arts, dansa i aules de teatre davant el tercer tancament degut a la pandèmia.

D’altra banda es va aprovar, per unanimitat, una moció presentada per Movem Martorell i Junts per Martorell per l’impuls d’energies renovables; una moció esmenada per a l’activació de les mesures necessàries de protecció social i laboral per als negocis de restauració del municipi -presentada per Ciutadans-; una moció d’ERC per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones -amb l’abstenció de C’s- i una del PSC per aprovar mesures per evitar talls de llum i baixades de tensió, i per millorar la supervisió i manteniment del subministrament elèctric.