L’Ajuntament bateja una plaça a Can Carreras per homenatjar l’exalcalde Martí Flores

1265

Aquest diumenge al migdia s’ha celebrat l’acte d’inauguració de la plaça de Martí Flores al barri de Can Carreras, per homenatjar a qui va ser el primer alcalde de Martorell de l’actual etapa democràtica. Als parlaments, hi han intervingut l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués i l’Elena i l’Adrià Flores, filla i nét de l’homenatjat. Seguidament, la vídua Francesca Gual ha descobert la placa commemorativa.

Unes dues-centes persones s’han citat a la confluència del carrer de Montserrat i el final del passeig de Catalunya -lloc on comença la plaça- per assistir a l’homenatge a qui va ser alcalde de Martorell pel PSC entre el 1979 i 1983. Un acte “de justícia envers el primer alcalde de l’actual etapa democràtica i a tota la gent que ell representava i que va haver d’assumir iniciatives polítiques des del no-res, de zero, després que s’haguessin perdut durant 40 anys tots els drets i les llibertats”, segons ha descrit en el seu parlament Xavier Fonollosa.

L’alcalde ha afegit que “a més, li dediquem una plaça que serà una de les més importants de Martorell quan estigui enllestida l’estació intermodal entre els Ferrocarrils Catalans i Renfe”.

Adolf Bargués s’ha referit a Flores com a “un home molt culte, aficionat i compromès amb l’esport i la cultura i amb la seva ideologia política, que en plena dictadura havia vehiculat la voluntat de ser lliure a través de la contracultura de publicacions com Solc i Vida Parroquial“.

Elena Flores: “en Martí volia una societat justa on tothom tingués el seu lloc”
Elena Flores ha destacat del seu pare que “era un home de diàleg, de buscar solucions i de conviccions. Entenia la política com un servei públic per a la col·lectivitat. Defensava la llibertat d’idees i el fet d’exposar-les amb arguments sòlids i coherència, sense imposar-les a ningú. Era d’esquerres i catalanista, i volia una societat justa on tothom tingués el seu lloc. Potser per això va ser respectat per la gent del seu partit”.

Un dels néts de l’exalcalde, l’Adrià Flores, ha dit que “és molt bonic per la família que li dediquin una plaça a l’avi al barri on va néixer, créixer i on va anar a escola. La gent que l’estimava el recordem com una persona alegre, que ens va ensenyar a afrontar la vida amb sentit de l’humor”.

Després dels parlaments, la vídua Francesca Gual ha rebut una placa commemorativa i ha descobert el rètol de ceràmica que a partir d’ara bateja aquesta plaça, abans que família, autoritats municipals i amistats es fessin les fotografies davant l’espai.