L’Ajuntament contractarà 10 joves amb estudis acabats per a una primera experiència professional

1576

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa obre convocatòria del nou programa ‘Primera experiència professional en les administracions públiques‘, amb 10 places disponibles. L’acció permet contractar, durant 12 mesos, joves més grans de 16 i menors de 30 anys per donar suport en diferents departaments de l’Ajuntament. Els seleccionats disposaran de contracte abans del proper 15 de desembre.

El programa el gestiona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i va adreçat a joves en situació d’atur. Pretén que adquireixin, en el si dels serveis prestats per les administracions públiques, les seves primeres experiències en l’ocupació, així com competències i habilitats socials i professionals.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica, destaca que “el SOC ens ha concedit la subvenció i contractarem 10 joves amb títol universitari, o de grau mitjà o superior, o certificat de formació professional, o màster professional, per a que puguin aplicar en feina tot el que han après als estudis. Serà com una pràctica professional del que han estudiat”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

En concret, l’Ajuntament ofertarà “tres llocs de treball de jardiner; un enginyer; un tècnic de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG); un arquitecte; un tècnic en multimèdia; un gestor de xarxes socials i dos administratius”. La jornada de treball serà a temps complet.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Les persones destinatàries que siguin contractades hauran de ser desocupades inscrites com a demandants d’ocupació en el SOC i tenir l’edat requerida. Hauran de complir també els requisits per formalitzar un contracte formatiu per obtenir la pràctica professional, que s’hauran de complir el dia abans de l’inici del contracte.

Moles anima a tot jove que hagi acabat els estudis i que estigui en fase de recerca de feina “a entrar al web del Molí Empresa. Trobarà la inscripció per optar a aquest programa”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Igualment, la tècnica recorda que “aquells joves que no tinguin la titulació requerida per optar a una d’aquestes places poden inscriure’s de totes maneres. Des del Molí Empresa revisarem si el lloc de treball adient a la seva pràctica professional és en alguna altra administració de la província de Barcelona”.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El Programa és un suport operatiu a l’objectiu estratègic de millorar l’ocupabilitat dels joves destinataris finals de la Inversió 1, Ocupació Jove, inclosa en el Component 23 “Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu”, enquadrat en la política palanca VIII “Nova economia de les cures i polítiques d’ocupació” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Les actuacions subvencionades pel SOC en el marc d’aquesta convocatòria es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència —Finançat per la Unió Europea— NextGenerationEU.