L’Ajuntament instal·la càmeres de control de trànsit i de videovigilància a la via pública

1430

Martorell ha començat a col·locar càmeres de vigilància en espais públics, en diferents punts que s’han considerat adients per seguir millorant la seguretat viària i ciutadana. La instal·lació s’ha iniciat aquesta setmana i, en total, hi haurà 13 càmeres en diferents punts estratègics per controlar el trànsit. Entre els llocs controlats per càmeres hi destaquen les entrades i sortides de Martorell, així com el pàrquing de La Sínia per a fer recompte de vehicles.

A més de les càmeres de control de trànsit, que s’estan col·locant en una primera fase, està previst instal·lar càmeres de videovigilància a diferents punts del municipi. Per aquestes càmeres de seguretat es requereix una autorització administrativa per part de la Generalitat, que l’Ajuntament espera rebre ben aviat. Les càmeres de trànsit i vigilància a la via pública tenen com a objectiu millorar la convivència i el civisme.

La instal·lació de les càmeres, segons explica l’alcalde Xavier Fonollosa, respon a una demanda activa de la ciutadania i, en concret, de totes les associacions de veïns. “El conjunt de la ciutadania i especialment les associacions de veïns ens demanava que poséssim tots els mitjans al nostre abast per tenir cada cop una millor seguretat, malgrat les bones xifres que tenim actualment. Martorell és un dels pobles més segurs de Barcelona; de fet, estem entre els tres municipis amb un nivell de delinqüència i fets delictius més baix”, ha dit.

La finalitat de les càmeres és reduir els fets delictius i que n’hi hagi els mínims possibles. En aquest sentit, Fonollosa explica que aquesta nova mesura de seguretat tindrà “un efecte dissuasiu i, en cas d’un fet delictiu, la gravació va bé per identificar el possible delinqüent. És un element més per tenir més seguretat a casa nostra”.

La instal·lació de càmeres és fruit d’un estudi previ que l’Ajuntament ha realitzat per veure on posar les càmeres, quina funció tindrien i quins són els resultats esperats.

Segons explica Lluis Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana, “les càmeres de vigilància són una eina que ens ajuda a millorar el civisme d’una forma preventiva, que se suma a d’altres que hem anat desenvolupant. Algunes d’aquestes eines són la policia de proximitat, la unitat de motoristes o la unitat canina, que fan molt bona feina”.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

Una vegada instal·lades les 13 primeres càmeres de control de trànsit, mancarà col·locar les de videovigilància a diferents punts estratègics de Martorell, que estan en procés d’autorització per part de la Generalitat.