L’Ajuntament de Martorell posa en marxa un nou canal d’informació per a la ciutadania a través de WhatsApp. Mitjançant aquest canal, la ciutadania podrà rebre de forma directa al telèfon mòbil informació d’actualitat municipal, esdeveniments i avisos d’interès, tot garantint la privacitat de les persones que hi estiguin subscrites. També facilitarà que aquesta informació oficial es pugui compartir ràpidament i arribi a molta més gent.

Recentment, WhatsApp seguint el model de Telegram, ha posat en marxa els canals, un nou servei de difusió que permet rebre novetats a través d’aquesta aplicació, que és l’eina de missatgeria més utilitzada.

El nou canal de WhatsApp de l’Ajuntament “és una via de comunicació ràpida, còmoda i efectiva per estar al dia de l’actualitat municipal. Aquestes informacions d’interès ciutadà ja es difonen als canals municipals com el web, Ràdio Martorell, el butlletí municipal i xarxes socials, però l’Ajuntament ha volgut reforçar la seva estratègia comunicativa incorporant-hi la plataforma més directa i més estesa entre la població”, assegura la regidora de Benestar Social i Mitjans de Comunicació, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Mitjans de Comunicació

En aquest sentit, les dades de 2023 de l’Informe Digital de We Are Social apuntaven que el 89,7% de les persones que utilitzen Internet a l’estat espanyol fan servir WhatsApp.

A finals del 2023 WhatsApp va posar en marxa aquesta opció de creació de canals en el seu sistema de missatgeria, que permet la difusió de missatges a grans audiències, de forma unidireccional i garantint la privacitat de les persones que els segueixen.

És a dir, ni les persones que l’administren ni les que els fan servir tenen accés al perfil o les dades de contacte de la resta d’usuàries. En els darrers mesos nombroses entitats i administracions han obert el seu canal, i ara se suma l’Ajuntament de Martorell.

Com seguir el canal?

Per seguir el canal de WhatsApp de l’Ajuntament i estar al dia de l’actualitat de Martorell, cal entrar en aquest enllaç https://bit.ly/WhatsAppAjuntamentMartorell i clicar a “Seguir”. Per activar les notificacions de les publicacions que faci l’Ajuntament, cal clicar a la campaneta que es troba a la part superior del canal.

Dins de WhatsApp, els canals estan ubicats a la pestanya “Actualitzacions” (dispositius configurats en català) o “Novedades” (dispositius configurats en castellà), separats dels xats personals.

El nou canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Martorell és una nova aposta del consistori per acostar la informació municipal a la ciutadania d’una forma encara més directa, còmoda i ràpida.

Una eina que se suma a altres plataformes de comunicació digital com són els perfils municipals a les xarxes socials Instagram, X i Facebook, el canal de YouTube, el web municipal martorell.cat, el canal de notícies martorelldigital.cat o el Butlletí Municipal.

Canal Whatsapp