L’estat d’alarma pel coronavirus ha limitat les cerimònies d’enterrament, ha restringit els serveis funeraris de vetlla i la publicació d’esqueles, la qual cosa dificulta assabentar-se de la identitat de les persones que traspassen. Per facilitar que tothom tingui coneixement dels difunts i es pugui donar el condol a la família, l’Ajuntament de Martorell obre demà un llibre virtual de condol al web martorell.cat, al qual es tindrà accés també des d’aquest Canal de Notícies municipal.

“L’epidèmia d’aquest virus ens ha capgirat la vida en molts sentits. Un dels canvis més delicats en els nostres costums, i que més ens colpeix, és no poder acompanyar les famílies i acomiadar les persones que ens estimem i que malauradament han mort durant aquestes últimes setmanes”, ha expressat avui l’alcalde Xavier Fonollosa.

En aquest nou espai virtual de condol, “publicarem la informació bàsica dels difunts que ens faciliten els serveis funeraris per expressar els nostres sentiments i el nostre condol per la pèrdua de les persones estimades. Perquè, ara més que mai, a través del web, de les xarxes socials o per telèfon, és molt important donar-nos suport els uns als altres per processar el tràngol”. “Hem de ser-hi, fer-nos presents per compartir les nostres emocions i, per part de les famílies, rebre l’escalf dels nostres veïns, amics o coneguts que ens aprecien”.

Si necessiteu ajuda en la gestió del dol per la mort d’un familiar o amic podeu utilizar la web www.GestioEmocional.cat, a través de la qual es dona suport emocional i psicològic a tota la ciutadania, davant la situació excepcional que estem vivint a causa del coronavirus.

318 persones afectades pel virus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 138 infectats per coronavirus, dels quals 96 són personal sanitari i 42 són pacients ingressats amb positiu (27 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 25 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A aquests 138 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 105 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 38 positius a l’Hotel Salut i 37 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 318 persones infectades de coronavirus, de les quals 110 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar dues morts a l’Hospital Sant Joan de Déu, una de les residències de gent gran, cap de l’Hospital Sagrat Cor i una al seu domicili. En total quatre defuncions, dues de Martorell i dues de fora. També s’han donat d’alta 12 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hotel Salut que han aconseguit recuperar-se.