L’Ajuntament de Martorell obté el màxim reconeixement per la transparència i la qualitat de la informació pública

1048
L’alcalde Xavier Fonollosa ha rebut el Segell Infoparticipa
L’alcalde Xavier Fonollosa ha rebut el Segell Infoparticipa

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha rebut el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la informació pública de l’Ajuntament de Martorell, després d’assolir el 100% dels indicadors positius. Martorell és un dels 19 municipis catalans que han recollit aquest reconeixement en l’acte celebrat aquest dimecres 25 d’abril a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona al qual també ha assistit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat.

Desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el projecte Infoparticipa, que enguany arriba a la seva cinquena edició, avalua la informació pública de les diferents administracions per tal de promoure la seva transparència i qualitat.

Concretament, Martorell ha obtingut una puntuació del 100%, és a dir, la màxima possible, després de l’anàlisi que aquest òrgan independent ha realitzat en base a 52 indicadors diferents fixats a partir de la Llei de Transparència.

“Som un ajuntament model en qualitat i transparència de la informació pública municipal i així ho acredita haver assolit la màxima puntuació, del 100%, després d’un procés d’avaluació molt rigorós de la Universitat Autonoma de Barcelona”, ha afirmat l’alcalde, Xavier Fonollosa. “És un mèrit de tots els treballadors municipals, gràcies al seu esforç i al seu compromís en oferir el millor servei als ciutadans i facilitar-los-hi l’accés a la informació pública”, ha afegit Fonollosa, que també ha volgut destacar el lideratge de la regidoria de Noves Tecnologies en l’assoliment d’aquest reconeixement.

Per la seva part, el regidor de Noves Tecnologies, Lluís Amat ha assenyalat que “aquest és un servei que beneficia tothom, a nosaltres com a organització i als ciutadans que poden consultar tota la informació pública a l’abast”.

Entre els anys 2013 i 2017, Infoparticipa ha analitzat en diferents onades un total de 7.594 pàgines web i els municipis de més de 20.000 habitants de tot l’Estat han estat avaluats com a mínim una vegada. També han estat estudiats tots els municipis de Catalunya, Madrid, Aragó, Múrcia, Navarra i Canàries.

La rectora de la UAB, Margarita Arbó, ha lliurat a l’alcalde Xavier Fonollosa el Segell Infoparticipa en un acte que s’ha fet a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola del Vallés. L’entrega del segell Infoparticipa ha comptat també amb la presència de Miguel Ángel Gimeno Jubero, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalita, a més de nombrosos alcaldes catalans. Així mateix,  Manuel Villoria, catedràtic i expert en transparència i corrupció política ha pronunciat la conferència “El repte de la transparència”.