L’Ajuntament estudia opcions per tirar endavant serveis i activitats d’estiu, sempre que sigui possible

977
Concert de l'orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona. PAS 2019
Concert de l'orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona. PAS 2019

L’Ajuntament de Martorell està disposat a organitzar les activitats lúdiques i festives, i a reactivar els serveis estacionals d’estiu, sempre que sigui possible. Es volen esgotar les opcions fins l’últim moment i arribar allà on ho permetin les autoritats sanitàries, i faci possible l’evolució de la pandèmia.

En compàs d’espera s’hi troben diverses celebracions del calendari estival martorellenc -la Festa Major, el Festival PAS i les festes dels barris-, i serveis com els casals infantils d’estiu al juliol i agost, la piscina del CIES i la piscina exterior de La Vila.

“La nostra voluntat és obrir i fer-ho tot com un any normal, tot i que això ens ho haurà de dir l’autoritat sanitària i, en cas d’autoritzar-ho, també en quines condicions”, diu l’alcalde Xavier Fonollosa. L’Ajuntament segueix “estudiant totes les opcions per fer viables les activitats i serveis, la fórmula més segura i adequada per a què, malgrat tot, puguem reactivar i gaudir del nostre poble en les millors condicions per a tothom”.

Fonollosa aposta per “esperar fins a l’últim moment i actuar segons l’escenari en el que ens trobem”, tot i que reconeix que tot plegat “és una incògnita” a poc més d’un mes i mig de l’arribada de l’estiu.

Nou descens de casos de coronavirus

Actualment hi ha 266 persones registrades infectades de coronavirus, 10 menys que ahir i la xifra més baixa dels darrers 35 dies a Martorell –des del passat 1 d’abril, quan hi va haver 194 casos detectats-.

Del total de 266 malalts, 187 són residents a la nostra població. A l’Hospital Sant Joan de Déu n’hi ha 39 -31 són personal sanitari i vuit són pacients ingressats amb positiu-, 53 positius a l’Hospital del Sagrat Cor i set a l’Hotel Salut. A més, hi ha 167 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu, i 15 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A les darreres hores s’ha produït una nova defunció i s’ha donat d’alta a 12 persones als centres hospitalaris i d’atenció de Martorell.