L’Ajuntament i la Diputació promocionaran aquest diumenge l’esport adaptat

693

Aquest diumenge 12 d’abril tindrà lloc una jornada d’esport adaptat entre el Complex Esportiu Torrent de Llops i el passeig de la Creu Roja que promouen l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona. Una jornada de sensibilització sobre l’esport per a persones amb discapacitat des d’una visió inclusiva on s’han programat activitats de diferents modalitats. La jornada s’ha presentat aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, ha explicat que “l’objectiu que es persegueix en aquesta campanya és doble: per un costat, sensibilitzar a les entitats esportives perquè les persones que pateixen una discapacitat puguin practicar esport amb normalitat amb gent que no tingui cap dispacitat de manera que l’esport sigui inclusiu i sense cap segregació i, per una altra, que les persones que tinguin una discapacitat puguin formar part de qualsevol equip”.

El diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha assegurat que “volem fomentar la pràctica de l’esport entre la ciutadania sense distinció del tipus d’esport i de les capacitats de les persones que el practiquen. La idea de la campanya ‘Penja’t una medalla’ no té res a veure en allò competitiu sinó que només pel fet de fer esport ja et pots penjar una medalla”.

Jornada festiva i de sensibilització

Martorell s’ha adherit a la nova campanya Penja’t una medalla, de la Diputació de Barcelona, per fomentar la pràctica esportiva als municipis de la demarcació. Aquest projecte s’ha dut a terme en tres fases: la primera, de trobada amb les diferents enitats del municipi; la segona, a través de sessions de sensibilització per als nois i noies dels grups participants d’entre 10 i 14 anys i la tercera, la jornada d’aquest diumenge.

En els darrers quinze dies, uns tres-cents esportistes de diferents entitats de Martorell han fet un seguit de sessions de sensibilització amb l’esport inclusiu. Ismael Toribio, exnedador que pateix una discapacitat, ha estat un dels encarregats de fer les sessions en diferents equipaments del municipi. Toribio ha dit que “hem fet jocs amb cadires de rodes i amb mocadors als ulls perquè comprovin la dificultat que té practicar esport però que no és impossible. L’objectiu és integrar el millor possible als esportistes que tenen una discapacitat”.

De 10.00 a 14.00 hores, el CE Torrent de Llops i el passeig de la Creu Roja seran l’escenari de la jornada d’esport inclusiu amb diferents activitats esportives (bàsquet, handbol, hoquei, petanca, voleibol, judo, gimnàstica, escacs, atletisme, futbol, rugbi, goalball i escalada). En la jornada s’hi han implicat disset entitats esportives de Martorell.