L’Ajuntament i la Fundació Laboral de la Construcció signen un conveni per fomentar la qualificació professional

1018
El regidor LLuís Amat, l'alcalde Xavier Fonollosa i la gerent de la Fundació Laboral, Lucía López
El regidor LLuís Amat, l'alcalde Xavier Fonollosa i la gerent de la Fundació Laboral, Lucía López

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, i la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya han signat el seu primer conveni de col·laboració en matèria d’ocupació, qualificació professional i desenvolupament econòmic.

L’acte de signatura va tenir lloc divendres passat a les dependències de l’Ajuntament de Martorell i va anar a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa i Lucía López, gerent de la Fundació Laboral de la Construcció Catalunya. Els van acompanyar el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat i la responsable de Formació del Molí Empresa, Esther Velilla.

Amb aquest conveni es formalitzen projectes conjunts que des de principis d’any s’estan desenvolupant entre la Fundació Laboral de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell, i que han tingut un gran èxit d’inserció dels participants, gràcies als itineraris formatius desenvolupats i impartits per la Fundació Laboral.

Entre les accions formatives que ja s’han dut a terme, dirigides a uns 30 alumnes, es troben dos cursos d’ofici de paleta i de pintura, juntament amb un curs de prevenció de riscos laborals de carretons elevadors de 20 hores de durada. De la mateixa manera, i dins dels plans d’ocupació de l’Ajuntament, s’ha impartit formació a 25 alumnes mitjançant dos mòduls de certificat de professionalitat d’edificació i d’obra civil, respectivament. En relació a les formacions impartides als alumnes s’ha estimat un bon nivell d’inserció laboral.