L’Ajuntament inicia una campanya per fomentar el reciclatge i les actituds cíviques coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

1327

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui, dimarts 5 de juny, l’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa una campanya que té com a objectiu fomentar el reciclatge i potenciar les actituds cíviques. Amb el lema ‘Juga Net, amb tu tots guanyem’ la campanya ofereix recomanacions i serveis, com la recollida de trastos vells, de paper i cartró comercial, la deixalleria mòbil i la deixalleria fixa, per tal que entre tots fem un Martorell més net i més sostenible.

L’alcalde Xavier Fonollosa recorda que “reciclant bé ajudem a lluitar contra el canvi climàtic, reduint les emissions d’elements contaminants a l’atmosfera”; reduïm el consum de recursos com aigua o energia per fer noves matèries primeres; evitem impactes mediambientals negatius. “Tots formem part d’una comunitat que hem d’intentar mantenir neta i endreçada, a través dels valors de la sostenibilitat i el reciclatge continu”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Diumenge, Festa del Medi Ambient

Aquesta setmana, totes les llars de Martorell rebran una carta explicativa de la campanya amb un tríptic informatiu i un iman obridor en el qual surt el telèfon per sol·licitar la recollida gratuïta de trastos vells. Diumenge, a partir de les 11.00h a la Rambla de les Bòbiles, se celebrarà la Festa del Medi Ambient amb tallers per a tota la família, esmorzar i informació de la campanya. A més, el Pont d’Anoia s’il·luminarà de verd aquesta nit en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient i es col·locaran adhesius als contenidors amb el lema ‘Tot dins’ per tal de conscienciar del perills que comporta deixar escombraries fora dels contenidors.

Servei de recollida de trastos vells

Un dels aspectes destacats d’aquesta campanya és el servei gratuït de recollida de trastos vells que engloba tot el municipi i al qual s’hi poden acollir tots els ciutadans particulars. L’objectiu és evitar abandonaments a la via pública amb el risc que això comporta. Trastos vells són mobles, vidres plans, fustes, matalassos, estris vells, somiers, electrodomèstics, joguines, catifes i similars.

La recollida es fa els dilluns i els dijous pels matins i només s’ha de trucar al telèfon 93.775.34.34 de dilluns a divendres de 8:00h a 15:00h amb un mínim de 2 dies d’anterioritat. El dia abans de la recollida concertada, entre les 21h i les 24h, el ciutadà dipositarà els trastos vells a la vorera just davant del seu portal, recolzats a la façana o a la línia d’arbres, sense obstaculitzar el pas dels vianants. Si el carrer és molt estret i de difícil accés, haurà de deixar-los a la cantonada més propera que tingui prou amplitud.

Altres serveis municipals

L’Ajuntament disposa d’altres serveis com la recollida de paper i cartró comercial, al qual s’hi poden acollir totes les activitats comercials adscrites al servei municipal i que no disposen d’un servei de recollida específic o propi. Es realitza amb l’objectiu de facilitar el reciclatge als comerços, oficines i petites empreses i evitar la saturació dels contenidors de paper i cartró de la via pública.

A això cal afegir els serveis de deixalleria fixa i mòbil. La deixalleria fixa és una instal·lació municipal que permet fer la recollida selectiva de les fraccions de residus que no podem dipositar als contenidors del carrer ni a la deixalleria mòbil per qüestions de dimensions, toxicitat, tipologia, etc. La deixalleria mòbil és un petit centre de recuperació de residus que se situa alternativament a cada barri de la ciutat i que només poden utilitzar els ciutadans particulars.